Niklas Ajo: "Motivaatiota on enemmän kun tulee vastoinkäymisiä"

Moto3-luokassa alkukaudella ajaneen Niklas Ajon seuraava suunta on todennäköisesti Supersportin MM-sarjassa. Hän avaa Yle Urheilulle kuvioitaan ensi kaudesta.

Kuva: Yle Urheilu

Niklas Ajo sai viime viikonloppuna kuulla, että espanjalaistiimi RBA Racing haluaa purkaa sopimuksen hänen kanssaan. Moto3-luokan MM-sarjassa ajaneen Ajon talli päätti luopua kuskista kesken kauden.

– Kausi on ollut alusta saakka aika vaikea, ja tietysti huonoimmat mahdolliset uutiset tulivat, kun tiet erosivat tiimin kanssa, Ajo kertoi Yle Urheilulle Alastaron moottoriradalla.

Tiimin päätös tuli yllätyksenä, ja päätöksen syyt ovat edelleen Ajolle hieman epäselviä.

– Kauden loppupuolella kyllä huomattiin, että joku siellä heidän päässään nyt hiukan hiertää. Ei ollut enää ihan samanlainen kontakti heihin loppukaudella. Mutta kyllä se aika yllätyksenä tuli, eikä  se sopimuskaan päättynyt aivan korrektisti.

– Moottoriurheilu on joskus tällaista, se on kuitenkin kovaa kilpailua. Näitä asioita vaan tapahtuu joskus, ja niille ei voi mitään.

Loppukaudeksi Supersportin MM-sarjaan

Ajo etsii parhaillaan itselleen uutta paikkaa loppukaudeksi. Uusia kuvioita on jo vireillä.

– Tätä ei saa jäädä murehtimaan. Koko ajan järjestellään uusia kuvioita, ja hiukan on alkanut jo selvitä. Olisi kiva vielä lopettaa kausi jossain MM-sarjassa, ja mahdollisesti koitetaan päästä Supersportin MM-puolelle.

Samassa sarjassa jatkaminen olisi Ajon mukaan haastavaa tiimipaikkojen rajallisuuden vuoksi, joten sarja tulee todennäköisesti vaihtumaan, kunhan kuviot saadaan kuntoon.

– Näyttäisi nyt hiukan siltä, että saatettaisiin saada ihan suomalaisvoimin tiimi kasaan yhteistyössä Kallio Racingin kanssa. Kovasti etsitään rahoitusta ja toivotaan, että kolmen viikon päästä päästäisiin jo kisaamaan.

Ensi kauden suunnittelu vaikeutui yllättävien muutosten johdosta, mutta Ajo haluaa päästä takaisin pyörän selkään mahdollisimman pian.

– Joudutaan järjestämään loppukautta kuntoon ennen kuin voidaan suunnata ajatukset ensi kauteen. Mielenkiinnolla ensi kauttakin kyllä jo odotan, ja motivaatio on entistä kovempi kun vastoinkäymisiä tulee eteen.

Sarjan vaihtuessa uusi pyörä vaatii totuttelua ja paljon testaamista. Jos kaikki menee hyvin, Ajo saattaa päästä testihommiin jo ensi viikolla.

– Erona siinä on ehkä se, että Supersportissa pyörät perustuvat enemmän katupyöriin, vaikka ovatkin täysin kisapyöriä. Runko aivan erilainen kuin siinä pyörässä, jolla ollaan ajettu.

– Mutta itse olen aina ollut hiukan sitä mieltä, että se on kuitekin moottoripyörä, ja jos yhdellä moottoripyörällä pystyy ajamaan kovaa, niin pystyy toisellakin.