Näkökulma: RoPSille hyökkääjä Madridista – aukaiseeko Markkanen RoPSin maalihanat?

Markkasen nousu suomalaisen jalkapallon tämän hetken kiinnostavammaksi pelaajaksi on ollut nopea. RoPS ja Eero Markkanen ovat allekirjoittaneet loppukauden mittaisen sopimuksen tänään.

Tuoko Markkanen sateen Rovaniemelle? Kuva: Lehtikuva

Eero Markkanen tulee Rovaniemelle Espanjasta, jossa hänen sopimuksensa Real Madridin reservijoukkuessa Castillassa purettiin yksipuolisesti elokuussa.

Vielä muutama vuosi sitten herra pelasi Kakkosen Warkauden Jalkapalloklubissa. Onnistuminen Ruotsin suurseura AIK:ssa ja siirtyminen Real Madridin organisaatioon nostivat Markkasen odotusarvon tappiin.

Markkanen on kärsinyt koko uransa loukkaantumisista. Viimeisimpänä vatsalihasvamma, josta pelaaja kärsi olleessaan Real Madridin organisaatiossa.

Tarvitaan ratkaisija

RoPS hankki pelaajan tarpeeseen. Joukkue tarvitsee maalintekovoimaa.

Rovaniemen Palloseuran kausi on ollut kolmijakoinen. Kauden kolmesta ensimmäisestä pelissä RoPS otti rumat tappiot, joukkue jämähti Veikkausliigan jumboksi. Puhuttiin kriisijoukkueesta.

RoPS sai selvitettyä pelilliset ja henkiset solmut. Tappiokierteen jälkeen joukkue lähti kovaan lentoon. RoPS pelasi viidentoista pelin putken armottomassa myötätuulessa. Jaksoon mahtui vain yksi tappio. RoPS nousi Veikkausliigan toiseksi. Puhuttiin mitalijoukkueesta.

Kaikki putket kuitenkin päättyvät. Hurjan liidon jälkeen napapiiriläiset ovat pelanneet kahdeksan peliä, joista joukkue on ottanut vain yhden voiton. Näissä kahdeksassa pelissä joukkue on tehnyt vain neljä maalia. Puhuttiin jälleen kriisijoukkueesta.

Vaikka tuloksellinen kriisi on ilmeinen, on RoPS edelleen Veikkausliigan kolmantena vain pisteen päässä liigan ykkösestä HJK:sta. RoPS on kuitenkin pelannut ennemmän otteluita kuin kärjessä olevat HJK ja SJK.

Arvoitus

Onko Markkasesta RoPSin maalinteko-ongelmien ratkaisijaksi? Tähän vastausta ei tiedä edes RoPSin päävalmentaja Juha Malinen. Tuoreeltaan hän kommentoi Markkasen pelikuntoa arvoitukseksi.

– Varmasti ei ole ihan täydessä iskussa, se on ihan saletti. Mutta uskon että hätyyttelee aika kovasti peliminuutteja, Malinen näkee.

Samaan hengenvetoon Malinen kuitenkin kertoo ettei nähnyt pelaajaa harjoituskentällä.

– En ole nähnyt häntä harjoituskentällä. Hän on hyväkuntoinen urheilijamies ja on muutama viikko sitten pelasi reilun puolet peliä. On pitänyt itsensä kunnossa, mutta se selviää vasta paikan päällä mikä hänen tämän hetken tilanne on.

Kahdella kärjellä?

Kunnossa ollessaan ja onnistuessaan Markkanen voi tuoda piste- ja maalisateen Rovaniemelle. Markkanen ja tänään pestattu Jamaikan maajoukkueessa pelannut hyökkääjä Tremaine Stewart tuovat kuitenkin kauan kaivattuja vaihtoehtoja joukkueen kärkeen.

Jos yhteistyö sujuu, puhutaan jälleen mitalijoukkueesta.

Juha Mäntykenttä

RoPSilla onkin kasassa melkoinen hyökkääjänippu. Maalipörssin kärjessä oleva Aleksandr Kokko on kuntoutumassa ja on RoPSin käyttävissä tulevassa pelissä Jaro vastaan.

RoPSin kautta jäljellä enää seitsemän peliä. Päävalmentaja Juha Malinen miettiikin uskaltaako joukkueen pelitapaa muuttaa kauden viimeisiin peleihin.

– Onhan se mielenkiintoinen keskushyökkääjäasetelma. Meillä on tällä hetkellä maalipörssin ykkönen ja ehkä kohutuin suomalaispelaaja samasta paikasta tastelemassa. Pitää tutkailla sitä mahdollisuutta pystyvätkö he olemaan kentällä yhtäaikaa.

Kärjessä ex-Madrid Markkanen ja maalipörssikärki Kokko, jos yhteistyö sujuu, puhutaan jälleen mitalijoukkueesta.