RoPS:n valmentaja huippupelaajasta: "Varmasti ei ole ihan täydessä iskussa"

Rovaniemen Palloseura on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Eero Markkasen kanssa. Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei tarkkaan tiedä missä kunnossa loukkaatumisista kärsinyt Markkanen on.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ja tuoreen pelaajan Eero Markkasen pelipaita. Seuran toimitusjohtaja Petri Jaatisella on syytä hymyyn. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

– En ole nähnyt häntä harjoituskentällä. Hän on hyväkuntoinen urheilijamies ja on muutama viikko sitten pelasi reilun puolet peliä. On pitänyt itsensä kunnossa, mutta se selviää vasta paikan päällä mikä hänen tämän hetken tilanne on.

– Varmasti ei ole ihan täydessä iskussa, se on ihan saletti. Mutta uskon että hätyyttelee aika kovasti peliminuutteja, Malinen näkee Markkasen pelikunnon.

Heti pelaamaan

Harjoituksiin hyökkääjä tulee muutaman päivän päästä ja pelaa torstaina kotipelissä Jaro vastaan.

– Torstainahan meillä on Jaro-peli ja siinä ottelussa hän on mukana varmasti. Sitä ennen tiistaina viimeistään harjoituksissa, Juha Malinen kertoo.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentajan Juha Malisen mukaan Markkanen tuo mukanaan paljon uutta hyökkäyspäähän.

– Tuo tietenkin hyökkäysvoimaa. Hän on isokokoinen pelaaja, innokas pelaaja, haluaa menestyä, kova poika tekemään maaleja, energinen pelaaja. Tuo lisää hyviä vaihtoehtoja. Tuo lisää selkeästi tähän joukkueeseen hyökkäyspäähän uusia momentteja.

Joukkuekemia

RoPSin päävalmentaja Juha Malisen mielestä Eero Markkasen tulo voi vaikuttaa joukkukemiaan.

– Se on aina pieni kysymysmerkki, mutta jos se vaikuttaa negatiisesti, niin sitten kyllä kysymys herää onko siinä ympärillä oikeita tyyppejä.

Malinen kuitenkin uskoo että Markkasen asenne on niin hyvä että hän sopeutuu hyvin RoPSiin.

– Sopii varmasti hyvin. Suomalainen pelaaja jolla on nöyrä asenne ja hän haluaa menestyä. On ajatus että hän pääsee pelaaman vielä kovempia pelejä. RoPS on sellainen paikka missä hän kokee kehittyvänsä. Uskon että hyöty on molemminpuolinen, Malinen päättää.