1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pekingin pettynyt ennakkosuosikki: En voi sanoa voittotuloksesta mitä oikeasti haluaisin

Yhdysvaltain Jeff Henderson oli selvä ennakkosuosikki Pekingin MM-kisojen pituusfinaaliin, mutta hänen askelmerkkinsä ei osunut ollenkaan kohdilleen ja tuloksena oli viimeiseltä kolmelta kierrokselta putoaminen.

Jeff Henderson Kuva: EPA

**ZURICH. **Hendersonin ensimmäinen 0,8 senttiä yliastuttu hyppy kantoi noin 8,70 metriä, toinen lähes 40 senttiä lankun takaa lähtenyt hyppy oli 7,95 metriä ja kolmas hieman yliastuttu hyppy oli ehkä vieläkin pidempi kuin ensimmäisen kierroksen jättiloikka.

- Tunnen oloni jo paremmaksi, mutta tietenkin olen pettynyt. Minun täytyy vain jättää se taakseni ja siirtyä seuraavaan kilpailuun. Tunnen oloni hyväksi tästä Zurichin kilpailusta. Tämä on kauden viimeinen kilpailuni, Henderson kertoi Yle Urheilulle.

Henderson ei ollut olympiavoittaja Al Joynerin valmennusryhmän ainoa epäonnistuja, sillä harjoituskaveri Mike Hartfield ei saanut pituusfinaalissa tulosta ollenkaan.

- Valmentajani pyysi anteeksi kilpailun jälkeen. Hän tiesi, että olimme molemmat valmiita kilpailuun, mutta satutimme itse itseämme. Minun piti voittaa ja minun olisi vain pitänyt voittaa itseni. Olosuhteet olivat kohdillaan ja muut voittivat, mutta mielessäni he eivät voittaneet.

Maailmanmestaruuden voitti Britannian olympiavoittaja Greg Rutherford 8,41 metrin hypyllä. Hendersonin kauden kärkitulos on 8,52 metriä. Hän on hypännyt tällä kaudella jo kolme kertaa yli 8,50 metriä.

- En voi sanoa mitä oikeasti haluaisin sanoa siitä. Greg on hyvä hyppääjä ja olen iloinen, että hän hyppäsi kauden parhaansa. On pettymys, että voittotulos oli niin huono. Tiedän, että hänkin voisi hypätä pidemmälle, jos kilpailu olisi kovempaa.

Toivottavasti täällä Zürichissä annan hänelle paremman vastuksen.

Ennen Pekingin MM-finaalia Henderson sanoi pystyvänsä hyppäämään noin 8,70–8,80 metriä finaalissa. Sen hän tekikin, mutta valitettavasti alle sentin yliastutulla hypyllä. Zurichiin hän ei ole asettanut tulostavoitteita, mutta tietää pystyvänsä hyppäämään vieläkin pidemmälle.

- En aio nyt sanoa mihin pystyn täällä. Viimeksi kun sanoin, en edes päässyt jatkoon. Nyt vain näemme, en halua sanoa mitään.

- Hyvässä kilpailussa, hyvällä radalla, yleisöllä ja säällä, pystyn kyllä pidempiin hyppyihin kuin se 8,70 metriä. Tietenkään valmentajani ei ole täällä, mutten usko sillä olevan paljoa vaikutusta. On mahdollista, että voisin hypätä paremmin, ehkä 8,80 metriä, mutta näemme sen sitten.

Zürichistä kotiin päästyään Henderson ottaa kuuden viikon loman ennen uuden harjoituskauden alkua.

- Minulla on tämän jälkeen kuuden viikon loma. Menen risteilylle ja otan mieleni pois yleisurheilusta, jotta voin olla valmis uuteen harjoituskauteen.