Koponen: "Olisi ollut mahdollisuus voittaa Euroopan mestari"

Petteri Koponen oli ylpeä koko joukkueen esityksestä, mutta harmitteli hukattua mahdollisuutta kaataa EM-kisojen ykkössuosikki.

urheilu
Petteri Koponen
Petteri Koponen.Ville Vuorinen

MONTPELLIER. Suomen miesten koripallomaajoukkueen ykköstähti Petteri Koponen oli EM-avauksen jälkeen kaksijakoisella mielellä. Takana oli huipputrilleri hallitsevaa mestaria Ranskaa vastaan, mutta hyvästä esityksestä huolimatta 87–97-jatkoaikatappio jätti karvaan maun suuhun.

- Olen ylpeä kaikista näistä jätkistä, mutta tietenkin päällimmäisin tunne on pettymys. Halusimme voittaa tämän pelin, muttei auta, nyt pitää keskittyä seuraavaan, Koponen kertoi ottelun jälkeen.

- Olisi ollut tänään mahdollisuus voittaa edellinen Euroopan mestari kunnon kisoissa. Nyt pää ylös ja tällä tavalla kun pelaamme, voimme mennä pitkälle, hän jatkoi.

Ottelu oli varsinaista vuoristorataa. Suomi näytti useamman kerran putoavan Ranskan kyydistä, mutta kuroi kerta toisensa jälkeen kaksinumeroisetkin lukemat tasoihin. Ottelun lopussa Sasu Salinin kolmen pisteen heitto toi Suomen tasoihin. Montpellierin areenan tuhannet suomalaiset olivat ratketa riemusta Salinin puolustettua perään vielä ranskalaistähti Tony Parkerin koriyrityksen.

- Ihan huikea tunnelma ja aivan mahtavaa oli pelata. Näitä pelejä muistelee kiikkutuolissa joskus vanhana. Kiitos meidän faneillemme ja tietenkin myös ranskalaisyleisölle, ei tästä hirveästi ilta parane.

Euforinen EM-avaus Ranskaa vastaan on kuitenkin pyyhittävä mielestä heti, sillä Susijengi pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina puoli seitsemältä. Vastaan asettuu lauantaina Venäjän kaatanut Israel.

- Isoin asia on kerätä energiat ja saada samanlainen syke. Kyllä jaloissa tuntuu, se on raadollista. Meillä on kuitenkin hyvät huoltojoukot ja teemme töitä koko yön ja aamun, että olemme valmiita.

- Israel voitti Venäjän. Vähän erilainen joukkue mitä katsoin, vaihtoi paljon screenejä. Tässä lohkossa ei ole huonoja joukkueita. Jos tällä tavalla pelaamme, olemme varmasti vahvoilla.

Suomi – Israel TV2:ssa klo 18.10 alkaen ja Yle Puheessa klo 18.30 alkaen. Ottelu alkaa klo 18.30.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat