Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Asiantuntija: Vaihtopelaajilla iso rooli Susijengin tiiviissä turnaustahdissa

Tiivis ottelutahti rasittaa paljon avainpelaajia, joten vaihtopenkkiä on uskallettava käyttää reilusti, pohtii Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola.

urheilu
Susijengi EM-kisat, juhlintaa
Ville Vuorinen

*MONTPELLIER. *Suomen miesten koripallomaajoukkue ei saanut sunnuntaina parastaan irti Israelia vastaan. Susijengi ei saanut latauduttua myöhälle lauantai-iltaan venyneen Ranska-ottelun jälkeen parhaalla mahdollisella tavalla ja Israel karkasi heti ottelun alussa.

Tahti ei suinkaan helpota maanantaina, kun Suomi pelaa kolmantena päivänä peräkkäin, tällä kertaa iltapäivän ensimmäisessä ottelussa kello 16.

- Vaikka pelataan yksittäisen pelin voitosta, penkkiä on uskallettava peluuttaa. On ihan selvää, että kun pelataan viidettä peliä kuudenteen päivään, avainpelaajat eivät voi olla liian kuormittuneita. Senhän Suomi tekee aika hyvin, kun minuutit jakautuvat kohtuullisesti, Yle Urheilun asiantuntija Pieti Poikola arvioi.

Nopeassa turnausrytmissä isot suunnanmuutokset ovat hankalia, joten valmistautuminen nojaa harjoituskaudella tehtyyn konseptiin.

- Siinä on pieniä asioita, joita voidaan muutella. Niihin asioihin voidaan ilman välipäiviä vaikuttaa. Huomenna kun tulee joukkue vastaan, Suomi katsoo nauhalta, mitä he tekevät. Ja Suomi kertaa, miten omassa puolustuskonseptissaan, miten vastustajan hyökkäysasiat otetaan pois.

- Ei siinä mitään uutta tehdä vaan käydään vain läpi, miten omaa konseptia toteutetaan tulevaa vastustajaa vastaan.

Väsymyksen kasvaessa myös joukkueen henkinen puoli nousee tärkeämpään rooliin. Poikola ei ole kahden perättäisen tappion jälkeen huomannut minkäänlaisia ongelmia joukkuehengen suhteen.

- Vaikka on ollut vaikeata, en ole nähnyt pelaajien tappelevan keskenään tai mitään tällaista. Tänään huono kehonkieli tuli siitä, kun kaveria ei saatu pysäytettyä ja olimme väsyneitä ja päät painuivat. Kuitenkin väsymyksen läpikin tuli energiaa kentälle ja uskottiin, että voidaan vielä voittaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat