Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Lasillinen piti Koposen käden vakaana – ”Tiesin ottavani heiton, ellei joku ole ihan vapaana”

Kahden vuoden takaisessa EM-turnauksessa toiminut kikka auttoi Petteri Koposta myös Venäjää vastaan. Suomen ykköstähti upotti ratkaisevan korin 81–79-voitossa.

urheilu
Petteri Koponen Venaja-Suomi EM-koris
Ville Vuorinen

*MONTPELLIER. *Petteri Koponen heitti ratkaisevan korin vain muutama sekunti ennen loppua, kun Suomi kaatoi Venäjän koripallon EM-turnauksessa 81–79-lukemin. Suomen ykköstähti pääsi hakemaan ratkaisua myös hetkeä aiemmin, mutta kolme perättäistä heittoa kimposivat kaikki ulos koriraudoista.

- Siinä oli pari ihan samantyyppistä heittoa ja molemmat tuntuivat hyvältä silloinkin. Tiesin kyllä, että viimeisessä hyökkäyksessä otan sen heiton, ellei joku ole ihan vapaana. Sain siitä aika hyvän tasapainoisen heiton ja onneksi meni sisään, Koponen iloitsi ottelun jälkeen.

Sasu Salin vitsaili ennen Venäjä-ottelua Koposen sunnuntai-iltana ottamalla ”yhdellä lasillisella”. Kahden vuoden takaisessa EM-turnauksessa aiemmin onnistunut temppu piti käden vakaana myös Venäjä-pelin ratkaisuhetkillä, vaikkei ottelun alku ollutkaan Koposelle helppo.

- Piti koettaa, jos toimisi sama kikka. Tauolla puhuimme, että minunkin on pakko olla aggressiivisempi ja saada pari onnistumista. Sitä kautta tuli sitten lisää niin minulle kuin muillekin. Pari onnistumista avasi sitten tilaa ja totta kai se tuntuu hyvältä, kun pallo menee sukasta läpi.

- Omilla ansioilla ei kuitenkaan ole sillä tavalla merkitystä, vaikka totta kai haluaa hyvillä suorituksilla auttaa joukkuetta. Voittamisen takia täällä kuitenkin ollaan.

Koponen ei ole turnauksen alussa päässyt aiemmilta vuosilta tuttuun pistetahtiin. Suomalaistähdellä on myös selkeät syyt sille.

- Vastustajat ovat tehneet pelaamiseni aika vaikeaksi. Aika hyvin ottavat tilan pois ja pakottavat syöttämään palloa pois. Eilen ehkä vähän pakotin liikaa heittoa. Tänään ajattelin, että jos kerta noin puolustetaan, niin pakko laittaa palloa nopeasti liikkeelle.

- Se on hienoa tässä turnauksessa, että aina tulee uusi mahdollisuus. Tänään käytimme sen ja nyt on taas ihan uusi turnaus. Pari peliä jäljellä ja kaikki on omissa käsissä.

Suomi – Bosnia & Hertsegovina keskiviikkona klo 15.30 alkaen TV2:ssa ja klo 16 Yle Puheessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat