Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu

Dettmann suitsutti Koposta: "Kova osoitus pelimiehestä"

Susijengin päävalmentaja haluaa yhä parannusta puolustuspäähän. Avausvoiton sankari Petteri Koponen sai Henrik Dettmannilta kehut.

urheilu
Petteri Koponen Venaja-Suomi EM-koris
Ville Vuorinen

MONTPELLIER. Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann kiitteli Venäjä-voiton Susijengille ratkaissutta Petteri Koposta taiston tauottua. Koponen upotti 81–79-voiton ratkaisevan heiton 3,5 sekuntia ennen päätössummeria.

- Ratkaisuheitto oli kova osoitus pelimiehestä. Pystyi nollaamaan edelliset kolme heittoa ja laittamaan tärkeimmän sisään, Dettmann hymyili.

- Me olemme lähteneet siitä, että jokainen voitto on niin arvokas, että siitä kannattaa nauttia. Tietysti mieluummin olisimme ottaneet sen ensimmäisenä päivänä Ranskaa vastaan, mutta kyllä tämä tänäänkin kelpaa, päävalmentaja jatkoi.

Dettmann oli myös äärimmäisen tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen tiukan alkuturnauksen jälkeen.

- Meillä on suomalaisuudessa vähän sellainen malli, että kun pari kertaa tulee takkiin… Hävisimme kotikentällä Euroopan mestarille ja sen jälkeen erittäin hyvälle Israelille. Sen jälkeen rupesi olemaan jo vähän mollivoittoista henkeä, mutta onneksi se ei tarttunut meidän joukkueeseemme.

Helpottavasta voitosta huolimatta Dettmann löysi myös korjattavaa Susijengin pelistä.

- Meidän puolustuksen kokonaisuuden yhdessä pysymisessä on vielä parannettavaa. Puolustus on ajoittain erittäin hyvää, mutta siinä on vielä varaa parempaa. Se auttaa toisessa päässä sitten niin paljon nopeiden hyökkäysten saamisessa ja pelirytmin löytämisessä.

Suomi – Bosnia & Hertsegovina keskiviikkona klo 15.30 alkaen TV2:ssa ja klo 16 Yle Puheessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat