KHL-pomot yksimielisyyteen ulkomaalaispelaajien määrästä

Valkovenäläiset lasketaan nyt ulkomaalaiskiintiöön, toisin kuin viime kaudella.

urheilu
Jääkiekon yleiskuva
Tomi Hänninen

Jääkiekkoliiga KHL:n johtokunta pääsi yksimielisyyteen ulkomaalaispelaajien määrästä joukkueissa, Metallurgin puheenjohtaja Viktor Rashnikov kertoi tiistaina.

KHL-johtajat päättivät, että Valko-Venäjän ja Kazakstanin pelaajia pidetään ulkomaalaisina seuraavat kaksi vuotta, mutta heidän määriään rosterissa voidaan vaihdella.

– Tämä päätös sopi kaikille, Pelaamme kuten ennenkin, jolloin kentällä on viisi ulkomaalaista kerrallaan. Jotta välttäisimme taloudelliset menetykset, päätimme jättää seitsemän ulkomaalaisen kiintiön joukkueeseen. Heistä viisi saa olla pelirosterissa.

Yhdelläkään joukkueella ei myöskään saa olla kuin yksi ulkomainen maalivahti.

Metallurgin varapuheenjohtaja Gennady Velichkin vahvisti, että ulkomaalaiskiintiö on voimassa seuraavat kaksi vuotta, mutta sen jälkeen asia käsitellään uudelleen.

Viime vuonna Valko-Venäjän, Kazakstanin, Armenian ja Kirgistanin pelaajia ei pidetty ulkomaalaisina, ja usean joukkueen valkovenäläispelaajien määrä ylitti ulkomaalaispelaajien kiintiön.

Tämä perustui siihen, että maat ovat Venäjän tavoin Euraasian talousunionin jäseniä, mikä takaa muun muassa työvoiman vapaan liikkuvuuden jäsenmaissa.

Kokous pidettiin seurauksena Venäjän urheiluministeriön julistuksesta, jossa määriteltiin joukkueissa sallitun ulkomaalaispelaajien määrä. Siinä ei kuitenkaan eritelty, minkä maiden pelaajia ei lasketa ulkomaalaiskiintiöön.

Lähteet: TASS

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat