Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Vaarallisin päivä kääntyi Susijengin hirmuvireeksi: ”Tällä kertaa emme munanneet”

Susijengi käytti tämän vuoden EM-turnauksen välipäivän hyödykseen ja murskasi Bosnian ja Hertsegovinan. Vaarallisen päivän hoitaminen oli päävalmentaja Henrik Dettmannin mieleen.

urheilu
Dettmann Israel
Ville Vuorinen

MONTPELLIER. Päävalmentaja Henrik Dettmann suhtautui tyynen rauhallisesti EM-kisojen jatkopaikan varmistaneeseen voittoon Bosnia ja Hertsegovinasta. Susijengi voitti 88–59-murskalukemin ja varmisti jatkopaikan jo ennen torstain Puola-ottelua.

- Se tarkoittaa yhtä ottelua vähintään lisää. Me kuitenkin oikeastaan ajattelemme näitä pelejä puoliaika kerrallaan. Ensimmäinen puoliaika lähti vihdoin kulkemaan niin kuin meidän pelin pitääkin kulkea. Tänään oli todellinen susilauma kentällä, Dettmann sanoi ottelun jälkeen.

- Olimme ensimmäistä kertaa puolustuksessa riittävän rohkeita sitten Ranska-pelin. Se toi meille pelirytmin. Emme ole ehkä yhtä vahvoja tai nopeita kuin monet vastustajat, niin puolustuspelin kautta synnytämme energiaa. Ja se tässä maailmassa viime kädessä ratkaisee, hän jatkoi.

Suomi palasi kisaparketille yhden välipäivän jälkeen ja sai otteluun lentävän lähdön. Viime vuoden MM-kisoissa joukkueen vire katosi välipäivänä, mutta nyt ”turnauksen vaarallisin päivä” kääntyi voimavaraksi.

- Jos tässä ei mitään muuta opi 25 vuoden aikana, niin se pitää oppia ettei kahta kertaa tee samaa virhettä. Nyt olimme selvästi teräviä. Tässä on aina niin monta tekijää, mutta voi ajatella, ettemme ainakaan tällä kertaa munanneet, Dettmann hymyili.

Jatkopaikasta huolimatta Suomella riittää panoksia torstain Puola-ottelussa. Riippuen keskiviikon muista otteluista, Suomi pelaa todennäköisesti torstaina jopa lohkon kakkospaikasta.

- Lähestymme peliä kuten muitakin, se on EM-kisojen ottelu. Ei sinne mennä harjoittelemaan vaan lähdemme tietenkin pelaamaan. Ei ole mitään syytä lepuuttaa vaan nyt kannattaa treenata kuntoa, että jaksaa turnauksen loppuun asti, Dettmann heitti pilke silmäkulmassa.

Suomi – Puola torstaina klo 15.30 TV2:ssa ja klo 16 Yle Puheessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat