1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lahdessa on jälleen Kuningas

Kuningas Litmasen patsas valvoo Kisapuistossa uuden Kuninkaan otteita.

Vanha Kuningas voi katsoa nuoren Mikko Kuninkaan otteita levollisin mielin. Heinäkuun lopussa 18 vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja on murtautunut FC Lahden avauskokoonpanoon vakuuttavalla tavalla. Nuorukaisen liigadebyytti tapahtui Ilvestä vastaan heinäkuussa ja tuon pelin jälkeen hän on ollut avauskokoonpanon vakiokasvoja. Luumäen Poikien kasvatti ratkaisi Ilves-ottelun upealla yksilösuorituksella.

- Silloin oli onnistuneen pelin jälkeinen fiilis. Onnistuminen siinä ottelussa antoi valmentajalle uuden vaihtoehdon kentälle, kun hän näki että pärjään. Se että luottoa on tullut sen pelin jälkeen ei ole yllättänyt, mutta jos vertaa siihen, millainen ajatus itsellä oli ennen kautta, niin siihen nähden runsas peliaika on tietysti tullut vähän yllätyksenä. Vauhti Veikkausliigassa on kovempi kuin mihin on tottunut, mutta aika hyvin alkaa oppia nämä jujut.

Keskikenttäpelaaja sai jalkapallo-oppinsa Luumäellä ja Lappeenrannassa. Vajaa vuosi sitten hän siirtyi Lahden riveihin.

- Myllykoski oli tietysti aluksi vahvin vaihtoehto, kun se oli lähellä, mutta se ei tullut kyseeseen, kun siellä asiat olivat niin sekaisin. Piti miettiä muita vaihtoehtoja ja Lahti tuntui niistä järkevimmältä. Olen oppinut täällä paljon taktisia ja teknisiä asioita.

Debyytti käänsi joukkueen kurssin

FC Lahti saalisti kauden 16:sta ensimmäisestä ottelustaan 19 pistettä. Kuninkaan debyyttiottelun jälkeen Lahti on ollut koko sarjan kovakuntoisin joukkue ja kerännyt yhdeksästä ottelusta peräti 17 pistettä. Tuskin ihan sattumaa.

- Joukkueen puolustaminen on parantunut koko kauden läpi. Enää ei ole tullut sellaisia pomppumaaleja. Ollaan hereillä ja aktiivisia. Homma on mennyt tiiviimmäksi ja yhtenäisemmäksi. Alkukaudesta juostiin vähän sinne sun tänne, mutta nyt on ollut enemmän ajatusta. Pelit kääntyvät usein pienten asioiden takia.

Kuningas on tietoinen omista vahvuuksistaan ja myös niistä asioista, joissa on eniten petrattavaa.

- Vasen jalka ja laukaus ovat hyvällä tasolla. Myös pelikäsitys ja havainnointi ovat vahvuuksiani. Nopeutta, taitoa, fysiikkaa ja pallonkäsittelytaitoa pitää saada lisää.

Mikko Kuninkaan tavoitteena ovat ulkomaan kentät.

- Kyllä aina on ollut halu päästä ulkomaille. Eikä minulle riitä, että pääsen ulkomaille, vaan haluan myös pärjätä ja menestyä siellä. Tykkään kuitenkin ajatella päivä kerrallaan ja tehdä asiat nyt oikein ja katsoa, mihin se riittää. Uskon, että Lahden tämän kauden loppusijoitus on mitalinen.

Jere Törmänen