Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu

Näin jatkuu Susijengin taival – yksi voitto toisi ainakin kaksi ottelua lisää

Susijengi pelaa lauantaina alkavissa EM-kisojen pudotuspeleissä paitsi turnausmenestyksestä, myös olympiakarsintapaikoista. Neljännesvälierän voiton jälkeen edessä olisi vähintään kaksi ottelua lisää.

urheilu
Gerard Lee jr.
Ville Vuorinen

MONTPELLIER. Suomen miesten koripallomaajoukkue jatkaa EM-turnaustaan 16. parhaan joukossa sunnuntaina. Neljännesvälierässä vastaan asettuu Serbia.

EM-kisojen turnausformaatti on muuttunut viime vuosiin verrattuna, kun jatkosarjan sijaan mennään suoraan neljännesvälieriin. Turnausmenestyksen lisäksi porkkanana ovat myös paikat Rion olympialaisiin ja karsintoihin. Molemmat finalistit pääsevät suoraan ensi kesän olympialaisiin, sijat 3-7. pääsevät karsimaan.

Neljännesvälierävaiheessa turnaustaan jatkavat vain voittajat, mutta jo puolivälierissä myös tappio tietää lisäotteluita. Voittamalla ensimmäisen pudotuspeliottelunsa, Susijengi varmistaisi itselleen vähintään kaksi ottelua lisää. Puolivälierien neljä häviäjää pelaavat sijoista 5-8. Ensimmäisten alempien sijoitusotteluiden voittajat ovat sijoilla 5-6 ja häviäjät pelaavat viimeisestä olympiakarsintapaikasta eli seitsemännestä sijasta. Toista sijoitusottelua ei pelata.

Olympiakarsintapaikka varmistuu siis voittamalla puolivälierän tai toisen sijoitusotteluistaan puolivälierätappion jälkeen.

Eri vaiheet pähkinänkuoressa:

*Neljännesvälierät (16): *Voittajat jatkoon, häviäjät kotiin

Puolivälierät (8): Voittajat välieriin, häviäjät alempiin sijoitusotteluihin

*Alemmat sijoitusottelut (4): *Kaksi otteluparia, joiden häviäjät pelaavat toisen ottelun seitsemännestä sijasta (viimeinen olympiakarsintapaikka)

*Välierät (4): *Voittajat finaaliin, häviäjät pronssiotteluun

Finaali (2): Mestaruus, molemmat joukkueet suoraan olympialaisiin

*Yle välittää Suomen ottelut koko pudotuspelivaiheen ajan televisiossa, radiossa ja Yle Areenassa. *

*Neljännesvälierä Suomi-Serbia sunnuntaina 13.9. kello 15.30. Suora lähetys alkaa Yle Fem -kanavalla kello 15.10 Susijengin ottelua seurataan myös Yle Puheen taajuudella. *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat