Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Susijengiltä loppui bensa: "Joka päivä ei ole sunnuntai tai syödä jäätelöä"

Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan Suomen peli kulki niin pitkään hyvin, kunnes voimat loppuivat. Puola vei voiton 78–65-lukemin.

urheilu
Susijengi pettynyt
Ville Vuorinen

MONTPELLIER. Suomen miesten koripallomaajoukkue taisteli tiukasti Puolan kanssa alkulohkon päätöskamppailussa, muttei jaksanut pitää yllä energiatasoaan aivan loppuun asti. Puola vei kamppailun 78–65 ja otti A-lohkon kolmospaikan.

- Niin kauan kuin ei painanut liikaa, pallot menivät maaliin. Siinä kohtaa kun voimat loppuivat, emme enää millään saaneet palloa koriin. Tämä on kuitenkin viime kädessä maalintekopeli ja siihen se ratkesi, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi ottelun jälkeen.

Keskiviikon ottelussa Bosniaa ja Hertsegovinaa vastaan Suomen energia puolestaan siivitti joukkueen hirmusuoritukseen. Ero kahden päivän intensiteetin välillä oli huomattava.

- Ehkä se johtuu vähän tästä viikosta. Jos kuudessa päivässä pelaa viisi tuollaista ottelua kuin me. Ensimmäinen Ranska-peli asetti jo standardit sille, millaisella intensiteetillä tässä pitää pelata. On ihan selvä asia, että välillä on parempia ja välillä huonompia päiviä. Pelaajat ovat ihan ihmisiä kanssa.

- Me olemme fyysisesti jäljessä ja se pitää korvata omalla intensiteetillä. Se näkyy siinä, että se kuluttaa enemmän voimia. Joillakin pelaajilla oli tänään jalka ihan hyvässä liikkeessä, muttei kaikilla enää.

Torstaina Dettmann myös peluutti hieman enemmän vaihtopelaajiaan, osaltaan myös Jamar Wilsonin pelaamattomuuden takia. Kovan turnauksen rasitukset olivat jo ennen ottelua tiedossa.

- Penkkihän on meidän voimamme. Eilen saimme penkiltä puolet pisteistä ja sehän on aivan optimaalinen tilanne. Pitää muistaa, ettei joka päivä ole sunnuntai tai syödä jäätelöä.

*Neljännesvälierä Suomi-Serbia sunnuntaina 13.9. kello 15.30. Suora lähetys alkaa Yle Fem -kanavalla kello 15.10. Susijengin ottelua seurataan myös Yle Puheen taajuudella. *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat