RoPSin maalinteko-ongelmat jatkuvat – uudet miehet saivat pelin sekaisin

Rovaniemen Palloseura ja Pietarsaaren Jaro tasasivat pisteet pohjoisen illassa maalittomalla tasapelillä. Tasapelistä huolimatta RoPS säilyi Veikkausliigan kolmantena. Ottelua oli seuraamassa 3185 katsojaa.

Tasapeli harmitti Eero Markkasta, mutta kohteliaana miehenä irroitti hymyn toimittajan sitä pyytäessä. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Veikkausliigan kärki on poikkeuksellisen tasainen. Kaikki kolme kärkijoukkuetta SJK, HJK ja RoPS ovat tasapisteissä. RoPS on pelannut enemmän otteluita kuin muut kärkijoukkueet. Jaro jatkaa Veikkausliigan toiseksi viimeisenä.

Tasainen vääntö

Ensimmäinen puoliaika oli molempien osapuolten tasaista vääntöä. Sekä Jaro että RoPS saivat luotua tilanteita.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran tilanteet olivat hitusen vaarallisempia. Vierasjoukkue kuitenkin kesti ja tauolle mentiin maalittomasti.

Toisella puoliajalla RoPS jatkoi tehotonta myllyttämistään ja maalinteko jäi haaveeksi, vaikka pallo kävikin Jaron maaliviivalla pelin viimeisellä minuutilla.

Myös vierasjoukkue oli onnistua maalinteossa. Jaroon elokuun lopussa Moskovan TsSKAsta tullut Alibek Aliev pääsi kolauttamaan tolppaan lisäajalla.

Uusia miehiä

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran pukukoppi sai uusia kasvoja siirtoikkunan sulkeuduttua syyskuun alussa. Madridista Rovaniemelle siirtynyt Eero Markkanen otettiin kentälle toisen puoliajan alussa.

Markkasen kentälle vaihdon myötä RoPS pelasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahdella kärjellä. Markkanen vasemmalla laidalla ja maalipörssiä johtava Aleksandr Kokko oikealla. Kokko kuitenkin laskeutui aika-ajoin huomattavan alas puolustukseen.

Myös syyskun alussa Rovaniemelle saapunut jamaikalainen Tramaine Stewart vaihdettiin kentälle pelin lopussa. Stewart ja Markkanen ovat ehtineet olla RoPSissa vasta muutamien harjoitusten ajan. Tämä näkyi selvästi kentällä, pelaajat eivät löytäneet toisiaan.

Ei toiminut

Myös Eero Markkanen myönsi ettei joukkueen yhteispeli toiminut.

– Vielä vähän hakemista. Tästä saadaan lisää treenejä alle, sen jälkeen yhteistyö sujuu vielä paremmin. Viimeiset syötöt jäi vähän, niinku meni kaverille, Markkanen analysoi.

Rovaniemen Palloseuran paidassa debytoineen hyökkääjän mukaan kotijoukkueelta vietiin kaksi rangaistuspotkua.

– Pari vaarallista kulmaa ois pitänyt laittaa sisään. Mun mielestä meiltä vietiin kaksi selkeätä pillkkua.

Tasapelistä huolimatta pelaaminen tuntui hyvältä ja Markkanen toivookin lisäminuutteja tulevissa peleissä.

– Oli kiva pelata. Se oli tietysti minulle uusi alusta niin vähän hankalaa. Tästä se nyt lähtee. Harmittaa kyllä tää tasapeli tässä.

– Mun mielestä tuntui ihan hyvältä. Kyllä mä jaksan enempi pelata seuraavassa pelissä, vakuutti Markkanen pelin jälkeen.

Piste

Pietarsaaren Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko oli ottelun jälkeen varovaisen tyytyväinen.

– Peli oli tasainen. Mielestäni pelin lopputulos oli oikea. Yksi piste on yksi piste, Eremenko kommentoi pelin jälkeen.

Jaron Joona Vetelin mukaan tasapeli oli tiukan väännön oikea lopputulos.

– Ihan ansaittu tulos. Molemmilla oli paikat ja kumpikaan ei tehnyt. Tiukkaa vääntöä, mutta tasapeli on ihan oikeutettu tulos, näki Veteli.

Päävalmentaja

Ottelua seuraamaan oli saapunut myös jalkapallon A-maajoukkueen tuleva päävalmentaja Hans Backe.

Hans "Hasse" Backe ei halunnut kommentoida juurikaan jalkapalloasioita. Mies kuitenkin vaikutti tyytyväiseltä ja jutteli ahkerasti katsojien kanssa. Useat ihmiset kävivät ottamassa selffietä hymyilevän Hassen kanssa.