Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal

Satakunnan derby Lukolle - "Päätöserässä selviytymistaistelua"

Ryan Zapolski torjui avauskierroksella nollapelin ja muurasi Lukon voiton torjunnoillaan. Yritteliäälle Ässä-pakalle jäi luu kouraan.

urheilu
Sami Lähteenmäki, Lukko-hyökkääjä
Sami Lähteenmäki, Lukko-hyökkääjäSM-liiga

Kauden avauskamppailun edellä suurimmat pohdinnat koskivat kummankin joukkueen pitkiä sairaslistoja ja miten ne vaikuttaisivat joukkueitten peliesitykseen.

Lukko sai lopulta käännettyä varsin tahmean ottelu itselleen toisen erän maalilla. Ottelussa ei sitten avausosuman jälkeen muita maaleja tehtykään vaan kolme sarjapistettä jäi Raumalle 1-0 lopputuloksella.

Molemmat osapuolet joutuivat lähtemään sarja-avaukseen varsin vajaamiehisinä. Ässiltä avauskokoonpanon miehistä poissa olivat Masi Marjamäki, Matti Kuparinen, Michael Ryan ja Ville Alhgren.

Lukolta vastaavasti sairastuvalla olivat Ville Vahalahti, Teemu Nurmi, Olavi Vauhkonen, Eetu Koski, Miika Koivisto ja Miko Malkamäki.

Pelissä poissaolot näkyivät selvästi. Kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei lähtenyt vielä sellaisille uomille kuin odottaa voisi. Toki sarjan alussa peli esitykset ontuvat muutenkin.

Lukko oli ottelun avauserässä ja toisen erän alkupuoliskolla parempi ja pystyi ratkaisemaan ottelun, tuolla puolentoista erän hyvällä esityksellä. Jatkossa pitää kuitenkin parantaa rutkasti; joukkue ei voi perustaa peliään pelkästään siihen, että puolustetaan hyvin ja tehdään yksi maali enemmän kuin vastustaja. Hyökkäyspeliin pitää saada lisää potkua.

Ässien hyökkääjä Juha Kiilholma myönsi, että Lukko oli tuon maalin verran parempi.

- Ei tuota pitkää sairaslistaa kukaan juurikaan mieti, niillä mennään mitä laatikkoon saadaan, Kiilholma totesi.

- Lukko oli maalipaikoissaan tehokkaampi. Meilläkin oli tarvittavat tekopaikat, mutta tänään ei ollut meidän päivä, harmitteli Kiilholma.

Lukon hyökkääjä Sami Lähteenmäki oli tyytyväinen niukkaan voittoon.

- Lähdettiin peliin ihan hyvin, avauserä ja toisen erän alku olivat ihan hyvää peliä. Päätöserä olikin sitten jo jonkinlaista selviytymistaistelua, Lähteenmäki summasi.

- Vaikeata sanoa miten iso sairaslista meidän pelaamiseen vaikutti. Meillehän tuli Keuruulta pelimiehiä paikkaamaan ja ne kaverit hoitivat ruutunsa hyvin, Lähteenmäki kiitteli.

Mika Heino, Rauma

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat