Suora

  • Urheiluruutu

Dramaattinen ratkaisu naisten pesisfinaalissa - harhaheitto ratkaisi supervuorossa

Lapuan Virkiä voitti naisten kolmannen pesäpallofinaalin supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (2-3, 5-1, 2-1). Jyväskylän Kirittäret kärsivät tappion ottelussa, joka ratkesi harhaheittoon.

urheilu
Lapuan Virkiä.
Lapuan Virkiä on voiton päässä mestaruudesta.Tomi Hänninen

Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan supervuoroparista, kun molemmat joukkueet voittivat yhden jakson.

Ensin sisävuoroon astuivat Kirittäret. Se pääsi yrittämään kotiutusta kahden palon tilanteessa ja onnistui. Iina Valkeejärvi löi ja Marjukka Urpelainen toi, mutta enempään ei ollut eväitä.

Virkiä ei joutunut tekemään tasoittavalla vuorolla lopulta mitään, kun Kirittäret luovuttivat peräti kaksi juoksua yhdellä harhaheitolla, joka lensi kakkospesältä ohi. Hieno peli sai näin dramaattisen päätöksen.

- Onnekkaasti tuli kaksi juoksua, mutta hyvä näin. Tosi tärkeää, että pystyimme kotona voittamaan. Jyväskylässä pääsemme voitolla mestariksi, ja eiköhän se voitto pystytä sieltä kaivamaan, kommentoi kolme juoksua tuonut Lapuan Laura Kerola.

Jyväskylä vei ensimmäisen jakson - Lapua vastasi toisella

Jyväskylä ratkaisi ensimmäisen jakson kolmannen vuoroparin tasoittavalla. Emma Nieminen, Tiina Tolonen ja Aino-Kaisa Mantere löivät jokainen yhden juoksun, ja vierasjoukkue siirtyi 3-1 -johtoon.

Lapua pystynyt enää neljännessä vuorossa vastaamaan kuin yhdellä Janette Lepistön lyömällä juoksulla, joten avausjakso päättyi Kirittärien niukkaan voittoon.

Toisen jakson alkua leimasi tiukka ulkopeli. Kahden ensimmäisen vuoroparin aikana saatiin aikaiseksi vain yksi juoksu: sen toi Lapuan Laura Kerola Saija-Maria Saaren lyönnistä.

Virkiä ratkaisi toisen jakson samaan aikaan kuin Jyväskylä ensimmäisen: kolmannen vuoron tasoittavalla. Ensin Maaret Ahosen kotiutustilanteessa lyömä hermopallo palautettiin polttolinjasta liian hitaasti kotipesään. Juoksun toi Emmi Liikala. Lopulta sisävuoro tuotti neljä juoksua.

- Nyt saatiin painetta ulkokentälle ja oli iloista meininkiä, riemuitsi Lapuan jokerilyöjä Maaret Ahonen ennen neljättä vuoroparia.

Neljännessä vuorossa Kirittärien Virpi Hukka löi kunnarin tyhjään kenttään, kun pallo vieri mainosaitojen taakse. Joukkueen yritys ei kuitenkaan riittänyt parempaan kiriin, joten jakso päättyi kotijoukkueen 5-1 -voittoon.

Tiina Tolosen nilkka muljahti

Jyväskylän Tiina Tolosen nilkka muljahti pelissä sen verran pahasti, että hän joutui huilaamaan toisella jaksolla.

-Turhaan sitä jännittämään, totesi ulkokentälle kakkosvahdiksi tuuraamaan mennyt Aino-Kaisa Mantere toisen jakson alussa.

- En usko että loukkantuminen vaikutti paljoakaan, paitsi ehkä hieman sisäpeliin, kommentoi Kirittärien Noora Patrikainen jakson päätyttyä.

Aiemmat kaksi finaaliottelua päättyivät vierasvoittoihin. Lapua johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2-1. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa, joten finaalisarja on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina 19. syyskuuta.

Tuolloin pelataan Kirittärien kotikentällä Jyväskylässä. Jos mennään viidenteen peliin, pelataan se Lapualla heti perään sunnuntaina. Ottelut näkyvät TV2:lta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat