Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - HC Eurofarm Rabotnik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kolmatta kertaa esteillä - suunnistaja ylsi heti maaottelun kakkoseksi

Topi Raitanen ei halua vielä tehdä valintaa kahden suosikkilajinsa kesken.

urheilu
Yleisurheilu yleiskuva
EPA

19-vuotias Topi Raitanen esitti sitä venymistä, jota Suomen miehiltä vaaditaan viikonlopun Ruotsi-Suomi-yleisurheilumaaottelussa Tukholmassa. Raitanen sijoittui 3000 metrin esteillä toiseksi uudella ennätyksellään 8.52,75.

Erikoiseksi Raitasen suorituksen tekee se, että nuori mies juoksi vasta kolmannen kerran urallaan 3000 metrin esteet. Kaksi aikaisempaakin kilpailua on elokuulta.

- Piti lähteä nöyränä liikkeelle, sillä kaverien ennätykset ovat kovemmat kuin omat. Ajattelin, että mikä tahansa taktiikkaa tuottaa vaikeuksia ja tulee julmaa kyytiä, mutta ei. Piti vetää jopa itse, kun ei ollut muista vetoapuja, Raitanen kommentoi.

Kärki karkasi koko viisikolta heti alussa, kun Daniel Lundgren meni menojaan. Raitanen taisteli kakkossijasta viimeiselle kierrokselle asti Emil Blombergin kanssa. Ratkaisu nähtiin takasuoralla.

- Ihmettelin, miksei hän yrittänyt lähteä ohi. Ajattelin sitten, että koitan itse ratkaista. Se toimi, eikä kaveri saanut kiriä aikaan.

Raitanen harrastaa myös suunnistusta ja sijoittui muun muassa 20-vuotiaiden MM-kisoissa kuudenneksi. Esteissä hän puolestaan voitti tänä kesänä sekä 19-vuotiaiden Suomen että Pohjoismaiden mestaruuden.

- Lajit tukevat toisiaan tosi hyvin. En halua vielä tehdä lajivalintaa, kun homma on tähänkin asti toiminut hyvin, suunnistuksessa Helsingin Suunnistajiakin edustava Raitanen sanoo.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat