Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Susijengin kaatanut Puola kiusasi Espanjaa - Pau Gasol ilmiliekeissä

Puola roikkui kyydissä 30 minuuttia, mutta Pau Gasol ja muut Espanjan tähdet iskivät kirvelevän irtioton viimeisellä kymmenminuuttisella. Espanja eteni puolivälieriin 80-66-voitolla.

urheilu
pau gasol
Pau Gasol (kes.) oli Puolaa vastaan lyömättömässä iskussa.EPA/LUKAS SCHULZE

Puola kaatoi Suomen koripallon EM-kisojen A-lohkon viimeisessä pelissään ja nousi Susijengin ohi lohkokolmoseksi. Voitolla Puola vältti neljännesvälierässä B-lohkon voittamattoman ykkösjoukkueen Serbian, mutta korkea vuori puolalaisilla oli joka tapauksessa ensimmäisessä jatkopelissään kiivettävänä.

Kolmesta viime EM-turnauksesta kahdesti voittajana ja kerran pronssimitalistina poistunut Espanja oli selkeä suosikki Puolaa vastaan.

Puola kuitenkin taisteli B-lohkon kakkosjoukkuetta vastaan upeasti puoli tuntia. Puolalaiset johtivat peliä vielä hetki ennen viimeistä taukoa 55-52, mutta Nikola Mirotić toi lay-upillaan ja sitä seuranneella vapaaheitollaan pelin tasatilanteeseen kolme sekuntia ennen viimeistä kymmenminuuttista.

Parin minuutin tauon jälkeen Espanja näytti, miksi se on menestynyt viime vuosina arvokisoissa. Spanskit löivät viimeisen jakson alkuun 7-0-runin ja Puola oli kanveesissa. Puola luuli pysäyttäneensä rynnistyksen kahdella onnistuneella vapaaheitolla, mutta sen jälkeen Espanjan supertähti Pau Gasol täräytti taululle kahdeksan perättäistä pistettä. 59-77-tappioasema oli Puolalle liikaa, kun pelikellossa oli enää reilut kolme minuuttia.

Loppulukemat kirjattiin lopun pelailun jälkeen 80-66.

Ottelun hahmo oli 30 pistettä tehtaillut Gasol. Komean pistesarakkeen lisäksi Gasolin nimen kohdalta kelpasi ihailla syöttöjä ja levypalloja; niiden kohdalle kirjattiin luvut 4 ja 7.

Espanja kohtaa puolivälierässä Kreikan.

Neljännesvälierä Suomi – Serbia sunnuntaina klo 15.30. Suora lähetys Yle Femillä klo 15.10 ja Yle Puheessa klo 15.30.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat