Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu

Italialaisyllättäjälle uran ensimmäinen ja viimeinen voitto U.S.Openissa

Italian Flavia Pennetta voitti Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen kaatamalla finaalissa maannaisensa Roberta Vincin. Loppuottelun jälkeen Pennetta ilmoitti uransa päättyvän tämän kauden jälkeen.

urheilu
Flavia Pennetta pitää voittopokaalia käsissään ja hymyilee.
Flavia Pennetta oli onnesta soikea voiton jälkeen. EPA

Grand Slam-voitto oli 33-vuotiaalle Flavia Pennettalle oli uran ensimmäinen. Hänestä tuli vanhin ensimmäisen Grand Slam-turnauksen voittanut naispelaaja. Hän on vasta toinen italialainen nainen, joka on voittanut major-turnauksen. Francesca Schiavone voitti Ranskan avoimet vuonna 2010.

Varsinaisen uutispommin maailmanlistan sijalla 26 oleva Pennetta pudotti finaalin jälkeen, kun hän ilmoitti lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen.

-Tämä on hyvä tapa sanoa näkemiin tennikselle. Olen todella onnellinen, tällaiseen voittoon kaikki pelaajat pyrkivät.

Pennettalle osallistui U.S.Openiin yhdettätoista kertaa. Lopettamispäätös oli syntynyt kuukausi sitten.

- Ehkä siksi olen nyt tässä. Pelasin turnauksessa joka ottelun kuin se olisi viimeiseni. En olisi uskonut yltäväni näin korkealle, mutta unelmani toteutui, onnellinen Pennetta totesi.

- Olen pelannut tennistä lapsesta saakka. Nyt on aika tehdä jotain muuta, italialaispelaaja Fabio Fogninin kanssa seurusteleva Pennetta totesi.

Italialaisfinaalissa Pennetta voitti Roberta Vincin 7-6 (7-4), 6-2. Vinci ei jaksanut murehtia tappiota vaan soi voiton hyvälle ystävälleen ja joukkuetoverilleen. Kaksikolla on pitkä yhteinen historia, he asuivat teini-ikäisinä yhdessä Roomassa ja ovat pelanneet nelinpeliä parina.

- Roberta on kuin siskoni. On taianomaista jakaa tämä hetki yhdessä, liikuttunut Pennetta kertoi.

Vincin tähtihetki turnauksessa ennakkosuosikki Serena Williamsin pudottaminen finaalista. Maailmanlistalla sijalla 43 olevalle Vincille turnaus oli finaalitappiosta huolimatta menestys.

- Ihmeitä voi tapahtua. Se, että voitin Serenan oli ihme. Ja kaksi italialaista finaalissa, sitäkin voi pitää pienenä ihmeenä, iloitsi Vinci.

Maailmanlistan ykköspelaajalle Williamsille turnaus oli pettymys. Williams tavoitteli New Yorkissa harvinaista Grand Slamia eli kaikkien neljän arvoturnauksen voittoa vuoden aikana. Semifinaalitappio Vincille romutti unelman ja Steffi Graf on yhä edellinen neljän turnauksen voittaja vuodelta 1988. Williams jaksoi kuitenkin twiitata onnittelunsa Pennettalle.

- Olen iloinen, että voitit. Ansaitsit sen. Toivon sinulle onnea myös jatkossa. Tulen kaipaamaan hymyäsi, Williams kirjoitti.

Lähteet: Reuters - AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat