Hyppää sisältöön

Ensimmäinen suomalaispelaaja nähtiin NFL:ssä – ”Juureni ovat Suomessa”

Heti NFL:n avauskierroksella kentälle päässyt Tyler Varga on syntynyt Ruotsissa ja varttunut Kanadassa, mutta hänen äitinsä on suomalainen ja hänellä on Suomen passi.

Indianapolis Coltsin Tyler Varga teki suomalaista amerikkalaisen jalkapallon historiaa sunnuntaina, kun Suomen passin omistava keskushyökkääjä pääsi tositoimiin NFL:ssä. Vargasta tuli ensimmäinen suomalainen, joka on pelannut NFL:n runkosarjaottelussa. 

Heti NFL:n avauskierroksella kentälle päässyt Varga on syntynyt Ruotsissa ja varttunut Kanadassa, mutta hänen äitinsä on suomalainen ja hänellä on Suomen passi.

Varga eteni Coltsin tappioon päättyneessä ottelussa kymmeniä jaardeja. Buffalo Bills voitti kotiottelunsa lukemin 27-14.

Ennen Vargaa puolenkymmentä suomalaispelaajaa oli pelannut NFL-joukkueidensa harjoitusotteluissa, mutta runkosarjapeleihin kukaan heistä ei ollut yltänyt.

- Juureni ovat Suomessa. Äitini perhe on Suomesta ja minulla on Suomen passi. Olen vieraillut isoäitini luona Vantaalla aina kesäisin ja minulla on paljon serkkuja Joensuussa, Varga totesi aikaisemmin SAJL:n kausikirjan haastattelussa.

.
.