Suora

  • Wengen, miesten pujottelu
  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Asiantuntijan arvio Susijengistä: Salin arvokkain pelaaja, joukkue tasollaan

Pieti Poikola piti Sasu Salinin puolustus- ja hyökkäystyön yhdistelmää käsittämättömän hyvänä suorituksena. Kokonaisuutena Susijengi oli omalla tasollaan, muutaman kerran hetkellisesti sen ylikin.

urheilu
Serbia-Suomi-yle-sasu salin
Sasu Salin. Ville Vuorinen

*LILLE. *Suomen miesten koripallomaajoukkueen EM-turnaus päättyi neljännesvälierätappion jälkeen jaettuun 13. sijaan. Susijengi pelasi turnauksessa kuusi ottelua, joista tuloksena oli voitot Venäjästä ja Bosnista ja Hertsegovinasta. Isäntämaa Ranskaa vastaan Suomi taisteli ottelun jatkoajalle.

Yle Urheilun asiantuntija summasi Serbia-tappion jälkeen joukkueen turnauksen kokonaisuutena sekä pelaaja kerrallaan. Joukkueen suurin onnistuja ja arvokkain pelaaja oli Sasu Salin. Kauimmaksi parhaastaan jäi Mikko Koivisto.

- Tämä on Suomen taso. Suomi oli samoilla sijoilla kuin edelliset kahdet EM-kisat. Ei ole vielä pystytty ottamaan sitä kehitysaskelta, että pääsisi kahdeksan joukkoon. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja pelillisesti Suomi meni viime kesän MM-kisoista eteenpäin, Poikola arvioi.

- Suomi pystyi pelaamaan omalla tasollaan ja pystyi kahteen huippuluokan peliin (Ranska ja Bosnia). Pelasi omalla hyvällä tasollaan Serbiaa vastaan ja se ei riitä. Pitäisi pystyä huippuonnistumiseen ja nyt sitä ei tullut. Urheilu on siitä reilua, ettei tämä missään nimessä ollut epäonnistuminen. Oma taso saavutettiin ja hetkellisesti se ylitettiin, hän jatkoi.

Erik Murphy

Murphy on nostanut selkeästi tasoaan ja pelaa erittäin hyvää kansainvälistä koripalloa. On molemmissa päissä kenttää todella arvokas. Lisänä viime kisoihin on tuonut 1-1-koreja kolmen sekunnin alueelta ja helppoja layuppeja hyökkäyslevypalloista. Oli selkeästi Suomen joukkueen onnistujia.

Petteri Koponen

Koponen joutui erittäin kovaan prässiin joka ikisessä pelissä. Se näkyi hänen heittoprosenteissaan, kun ei päässyt ihan parhaalle mahdolliselle tasolleen. Kantoi kuitenkin Suomea läpi turnauksen. Ehkä hänen olisi pitänyt päästä vähän enemmän ajamaan ja tuomaan helppoja koreja. Nyt jäi liikaa hyppyheittäjäksi. 6,4 syöttöä suhteessa 1,6 menetykseen per ottelu on erittäin hieno luku. Ei epäonnistunut, muttei myöskään ylittänyt omaa tasoaan.

Jamar Wilson

Wilson oli selkeästi myönteinen lisä Suomen peliin. Pelasi selkeästi paremmin kuin harjoituspeleissä. Toi energiaa, 1-1-uhkaa, aktiivista puolustamista ja sellaisia asioita, mitä Suomelta aiemmin puuttui. Näytti taistelijan mentaliteetin, kun pystyi tuollaiseen Serbia-peliin kipeällä kädellään. Oli myös yksi Suomen selkeistä onnistujista.

Sasu Salin

Salin oli Suomen arvokkain pelaaja. Oli Suomen paras palloton ja pallollinen puolustaja takakentällä. Koko ajan prässäsi vastustajien parhaita pelaajia. Siihen nähden hyökkäyspään onnistuminen on käsittämättömän hyvä. Kolmen pisteen heitot totta kai, mutta on myös monipuolistanut peliään ja pelaa enemmän pallollisena. Joka vuosi on nostanut omaa tasoaan ja varmasti yksi suurimpia tasonnostajia.

Shawn Huff

Kapteeni teki sen, mitä häneltä on odotettu. Takuuvarmaa puolustustyötä, kun pelasi vastustajan avainpelaajia vastaan. Ehkä hänet merkattiin vähän paremmin kolmen pisteen heittäjänä ja ei päässyt ihan sille tasolle omassa heittopelissään, mihin olisi pystynyt. Toi kuitenkin oman lisän Suomen peliin, kun meni pienempiä pelaajia vastaan sisään ja toi sieltä helppoja koreja. Neutraali suoritus.

Matti Nuutinen

Nuutinen nousi Montpellierissä koko suomalaisyleisön suosikiksi, mikä kuvaa hänen asennettaan. Toi hurjan määrän helppoja koreja hyökkäyslevypalloista menemällä tilanteisiin kovaa ja uhraamalla oman kroppansa. Hyökkäyksessä heitti rohkeasti ja pelasi hyvällä itseluottamuksella. Oli ehdottomasti iso onnistuja Suomen joukkueessa.

Gerald Lee Junior

Täällä on vastassa kauhean isoja pelaajia ja Lee joutui käytännössä koko ajan pelaamaan pidempiä ja vahvempia pelaajia vastaan. Se ei ole tietysti hänen vikansa, mutta jäi välillä heikoksi kolmen sekunnin alueella. Toisaalta taas toi enemmän 1-1-onnistumisia kuin aiemmin, eli on selkeästi myös parantanut omaa tekemistään. Viimeistelyvarmuus on parantunut, mutta jää keskikropasta vähän heikoksi. Kun ei pärjää pituudessa, pitäisi olla vähän nopeampi tai vahvempi ollakseen puolivälieräjoukkueen sisäpelaaja. Kohtuullinen suoritus.

Tuukka Kotti

Kotti on loistava puolustaja ja arvokas pelaaja siellä päässä. Pystyy pysäyttämään kaikenlaisia pelaajia. Pystyy painimaan korin alla tai puolustamaan laitureita vastaan. Valitettavasti avoimetkin heitot ovat päivästä kiinni ja jää ihan korin alla vähän pieneksi välillä. Minulta puolustuksen erikoispelaajat saavat ison arvon aina, isolta yleisöltä jäävät helposti huomaamatta. Hyvät kisat.

Ville Kaunisto

Kaunisto toi tärkeitä minuutteja penkiltä ja muutamia arvokkaita levypalloja. Jäi vähän köykäiseksi välillä, mutta oikea-aikaisuudellaan pystyi paikkaamaan fyysisiä heikkouksiaan. Teki työtä, mitä vaihtopelaajalta odotetaan.

Mikko Koivisto

Koivisto on korintekijä ja heittäjä, joten kaksi onnistunutta pelitilanneheittoa on varmasti alakanttiin ja pettymys. Kun ei tullut onnistumisia, minuutit jäivät vähille. Vielä kun ei pärjännyt välillä oikein puolustuksessa. Sen kestää vielä ettei osu, mutta silloin pitää puolustuksessa tuoda pysäytyksiä. Koivisto on nimenomaan hyökkäyspään pelaaja ja silloin pitää saada heittoja ilmaan ja enemmän onnistumisia. Jäi viime kisojen tasostaan.

Roope Ahonen

Ahosen minuutit jäivät aika pieniksi, mutta pelasi siitä huolimatta ennakkoluulottomasti. Ei pelännyt johtaa Suomen hyökkäystä. Toisaalta vain yksi onnistunut pelitilanneheitto seitsemästä on vähän.

Joonas Cavén

Seitsemän minuutin perusteella on vaikea vetää johtopäätöksiä. Kysymys kuuluu, miksei Cavén saanut enempää minuutteja? Tekikö hän seitsemän minuutin aikana jotain, mistä valmennus ei tykännyt? Vai oliko hän yksinkertaisesti kehityspelaajana näissä kisoissa? Siitä ei voi sanoa sen enempää.

Suosittelemme

Tuoreimmat