Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Tshekki säikäytti Susijengin kaatajat - Serbia petrasi välieriin

Serbia kaatoi Tshekin puolivälierässä selvästi 89-75, vaikka alku olikin vaikea.

urheilu
Serbia Miroslav Raduljica Jan Vesely Tshekki
Suomea kurittanut Serbian Miroslav Raduljica taisteli Tshekin Jan Veselyn kanssa puolivälierässä.EPA/SEBASTIEN NOGIER

Susijengin neljännesvälierässä pudottanut Serbia eteni odotesti koripallon EM-kisojen välieriin. Puolivälierään Kroatia-yllätyksellä yltänyt Tshekki kiusasi Serbiaa ottelun alkupuoliskolla, mutta toisella puolikkaalla serbit menivät menojaan.

Pelin alkuminuutit mentiin Tshekin komennossa. Tshekki täräytti 9-0-runilla 14-7-johtoon, kun peliä oli pelattu kuusi minuuttia.

Serbian heittopelissä oli rutkasti parantamisen varaa, sillä yhdeksästä ensimmäisestä heitosta vain kaksi upposi kohteeseensa. Serbia skarppasikin MM-hopeamitalistin rutiinilla ja sukka alkoi viuhua. Tshekin johto suli, ja ensimmäiselle paussille mentiin hengähtämään tasalukemissa 21-21.

Tshekki taisteli serbien kyydissä Suomen tavoin puoli tuntia. Viimeisellä kymmenminuuttisella peli repesi, ja Serbia karkasi 89-75-voittoon.

Pahanteossa puolivälierässä olivat samat miehet kuin Suomeakin vastaan. 213-senttinen Miroslav Raduljica takoi korin alta 16 pinnaa, Zoran Erceg pussitti heittonsa lähes 90-prosenttisesti keräten 20 pistettä ja kruununa oli Nemanja Bjelican tupla-tupla. 209-senttisen serbilaiturin 14 pistettä ja 10 levypalloa pudottivat Tshekin mitalipeleistä.

Serbia kohtaa välierässä voittajan ottelusta Italia-Liettua. Tshekki jahtaa olympiakarsintapaikan metsästystä sijoitusotteluissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat