Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Liettua jälleen koripallon EM-finaaliin – "Vahvaa koripalloa"

Serbia kärsi EM-turnauksen avaustappionsa välierissä. Liettuan sankari oli 37 minuutin edestä urakoinut takamies Mantas Kalnietis.

urheilu
Mantas Kalnietis ja Stefan Markovic
AFP / Lehtikuva

Koripallon EM-kisojen loppuottelupari on selvillä. Espanjan kanssa kullasta taistelee sunnuntai-iltana Lillessä Liettua, joka eteni perjantai-iltana finaaliin toista kertaa peräkkäin.

Liettua voitti välierässään Serbian pistein 67-64 ja aiheutti Serbialle turnauksen avaustappion. Liettualaisten ratkaisijoiksi nousivat 15 pistettä upottanut NBA-sentteri Jonas Valanciunas sekä 37 minuutissa 12 pistettä, 8 riistoa ja yhdeksän syöttöä kerännyt takamies Mantas Kalnietis.

Liettua karkasi jo ottelun alussa Mindaugas Kuzminskasin heitolla 11 pisteen johtoon 28-17. Serbia kuitenkin nousi mukaan taisteluun, ja joukkueen paras pistemies Milos Teodosic nosti 15 sekuntia ennen päätössummeria serbit kolmen pisteen päähän.

Liettua piti kuitenkin pintansa loppuun saakka ja otti historiansa kuudennen EM-finaalipaikan.

- Me näytämme, että liettualainen koripallo on loistavaa, vaikka mukanamme ei ole kaikkia parhaita pelaajiamme. Vaikka (Linas) Kleiza, (Donatas) Motiejunas ja (Martynas) Pocius eivät pelaa, me menestymme. Se näyttää, kuinka vahvaa koripallomme on, Kuzminskas painotti ottelun jälkeen.

Liettuan ja Espanjan välistä koripallon EM-finaalia seurataan TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella sunnuntaina kello 19.15 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat