Suora

  • Urheiluruutu

Lapua jyräsi Suomen mestaruuteen!

Lapuan Virkiä on voittanut naisten pesäpallon Suomen mestaruuden. Ratkaisevassa ottelussa kaatui Jyväskylän Kirittäret puhtaasti jaksoin 2-0. Koko loppuottelusarja meni Virkiälle voitoin 3-1.

urheilu
Lapuan Virkiä. Arkistokuva.
Lapua juhlii pesäpallon naisten SM-kultaa (arkistokuva).Lehtikuva

Naisten pesäpallokausi päättyi lauantaina Lapuan Virkiän mestaruusjuhliin. Lapua voitti Jyväskylän Kirittäret neljännessä loppuottelussa jaksovoitoin 2-0 ja otti kultaa otteluvoitoin 3-1. Mestaruus on Virkiälle jo viides perättäinen.

Värikkäällä ensimmäisellä jaksolla nähtiin huikeat neljä kunnaria ja tehtiin yhteensä peräti 15 juoksua. Lapua asetti ensin sisäpelin riman korkealle toisessa vuorossa tekemällä kolme juoksua pikavauhtia.

Jyväskylä vastasi tasoittavallaan tekemällä kaksi pinnaa – ensin Aino-Maija Haapamäki löi läpi kunnarin arvoisesti, ja sen jälkeen Laura Pohjola kotiutti kolmospesällä odottaneen Haapamäen.

Lapua meni vielä kahden juoksun johtoon, mutta kolmannessa vuorossa kotijoukkue Kirittäret räväytti. Iina Valkeejärvi löi takaa läpi ajolähtötilanteessa, joten tuloksena oli neljä juoksua. Kirittäret johti 6-4.

Jakso ei vielä kuitenkaan ratkennut: neljännessä vuorossa Lapuan Paula Salorannan läpilyönti tuotti neljä juoksua, ja jakso päättyi lopulta vierasjoukkueelle luvuin 6-9.

Juoksuhanaa tiivistettiin toisella jaksolla

Toinen jakso alkoi tasaisesti, mutta Lapua otti vahvan kiinnityksen mestaruusmitaleihin toisessa vuorossa tekemällä kahdella juoksulla tilanteeksi 1-3.

Jyväskylä kavensi kolmannessa vuorossa, mutta enempää juoksuja ei nähty. Niinpä Lapua voitti toisenkin jakson luvuin 2-3 ja pääsi juhlimaan mestaruutta aurinkoisessa lauantai-iltapäivässä.

Sama parivaljakko pelasi finaaleissa myös viime vuonna, ja silloinkin lopputulos oli sama: Lapualle kultaa, Jyväskylään hopeaa. Tänä vuonna pronssimitalit menivät Rauman Lukolle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat