Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Urheiluruutu

Niclas Grönholm rallicrossin Super Car -mestariksi

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin poika seuraa isänsä renkaanjäljissä voittamalla debyyttikaudellaan autourheilu-uransa ensimmäisen mestaruuden.

urheilu
Niclas Grönholm
Niclas GrönholmMiika Wuorela / Grönholm RX

Kauden 2015 rallicross SM -sarja saatiin päätökseen tänään Honkajoella ajetussa päätöskilpailussa. Voittaja on rallikansalle jo entuudestaan tuttu nimi kun autokrossista lajin kuninkuusluokkaan vaihtanut Niclas Grönholm vei viisi kilpailua sisältäneen sarjan nimiinsä.

Päätöskilpailussa asetelmat olivat jännittävät. Niclaksen pahimman haastajan Aki Karttusen olisi voittotaistelussa pysyäkseen pitänyt voittaa alkuerien jälkeen ja Grönholmin olla kärkikolmikon ulkopuolella.

Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Niclas pyyhälsi myös a-finaalin voittoon sinetöiden mestaruuden. Kyse on 19-vuotiaan kuljettajan ensimmäisestä mestaruudesta autourheilu-uralla.

– En hirveästi mietiskellyt tilannetta. Karttusella oli tänään paljon ongelmia, ja se auttoi kanssa. Tämä oli vain yksi kisa muiden joukossa, nuorempi Grönholm kertoi tiedotteessa.

Niclas oli käynyt aiemmin kesällä testaamassa Honkajoen radalla isänsä, rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin kanssa.

– Totta kai, hyvät lähdöt joka hiitissä olivat se ratkaisu tänään. Finaalikin sujui kaikin puolin ihan jees.

– Ei kausi oikeastaan paremmin voisi mennä; kolme voittoa viidestä. Lähtöjen kanssa oli alkukaudesta ongelmia, mutta kun ne saatiin kuntoon, parani myös kokonaistulos. Hyvä näin, Grönholm myhäili.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat