Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Asiantuntijan vinkki EM-finaaliin: katse mörköihin korin alle

Yle Urheilun asiantuntija Maurizio Pratesi pitää Espanjan ja Liettuan sentterien taistelua koripallon EM-finaalin suurimpana kysymyksenä.

urheilu
pau gasol
Pau Gasol (kesk.) teki välierässä kisaisäntä Ranskaa vastaan puolet Espanjan pisteistä.EPA/LUKAS SCHULZE

Espanja ja Liettua huipentavat koripallon EM-kisat Ranskan Lillessä pelattavaan loppuotteluun.

Yle Urheilun asiantuntija Maurizio Pratesin mukaan kisojen viimeisessä matsissa nähdään kaksi ketterää ja modernia joukkuetta.

- Molemmat pelaavat nykyaikaista korista. Ne tykkäävät pitää kovaa tempoa ja liikkua paljon. Heillä on isoja, mutta liikkuvia pelaajia, Pratesi toteaa.

Finalisteilla on myös kaksi turnauksen vahvinta sentteriä. Espanjan 213-senttinen Pau Gasol ja Liettuan samanmittainen Jonas Valanciunas ovat pelanneet loistavan turnauksen korin alla. Pratesin mielestä loppuottelun käsikirjoitus määrittyykin vahvasti juuri kahden jättiläisen taistelun kautta.

- Kun katsoo match-upeja, niin kyllähän molemmat joukkueet haluavat pelata palloa aika lailla niille isoille möröille korin alle ja sitä kautta rakentaa heidän pelitapaansa.

Pratesi uskoo, että finaali ratkeaa Gasolin ja Valanciunasin kaksintaisteluun.

- Gasol teki välierässä Ranskaa vastaan 40 pinnaa. Tuskin finaalissa samanlaisia lukemia tulee, mutta Valanciunasin ja Liettuan on pysäytettävä hänet. Sama pätee myös toisinpäin, Pratesi sanoo.

-Sitä kautta nähdään loppuottelun ratkaisu.

EM-finaali Espanja-Liettua Yle TV2:ssa ja Areenassa klo 19.10 ja Yle Puheella klo 20 alkaen.

Suosittelemme

Tuoreimmat