Alisa Vainion valmentaja: "En ole pettynyt"

Rami Virlander pitää tärkeänä, että Suomen tämän hetken kuumin kestävyysjuoksija juoksee tulevaisuudessakin monipuolisia matkoja.

Alisa Vainio alitti Rion olympiarajan eilen Joutsenossa. Vainion aika 2.33.24 on 2000-luvun kovin suomalaisaika. Kuva: Yle

Lauantaina suomalaiset maratonilla yllättäneen Alisa Vainion valmentaja Rami Virlander ymmärtää kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n rajoituksia.

Vainio alitti Joutsenossa Rion olympiarajan, mutta häntä ei voida valita matkalle. Tänä vuonna 18 vuotta täyttävä Vainio on IAAF:n sääntöjen mukaan alaikäinen.

- Kansainväliset säännöt perustuvat vahvaan harkintaan. En ole siitä pettynyt. Maraton tässä vaiheessa - vaikka se on juostukin - ei ole ensisijainen tavoite. Eikä maraton ole nuorilla urheilijoilla sellainen laji, mihin kovin nuorena kannattaa keskittyä, Virlander kommentoi.

Virlander ei muutenkaan halua vielä rajata Vainion matkavalikoimaa. Tällä kaudella Vainio on kilpaillut kestävyysmatkoilla 1500 metristä ylöspäin.

- Juoksu-ura on niin alussa, että joka tapauksessa pitää huolehtia nopean juoksun säilymisestä ja kehittymisestä sen kestävyyden rinnalla. Harjoituksellisesti näen järkevänä, että nimenomaan ne lyhyemmätkin matkat ovat harjoittelussa ja kilpailussa mukana, Virlander kommentoi.