Barkov ja Jokinen onnistuivat heti

Kolme suomalaispelaaja pääsi heti tehopisteiden makuun, kun NHL:n harjoituspelit alkoivat sunnuntaina. Nashvillen riveissä tositoimissa nähtiin kaksi suomalaisvahtia.

Aleksander Barkov on tuttu näky suomalaisille myös maajoukkueesta. Kuva: EPA

Jääkiekon NHL:n harjoituspelit saatiin sunnuntaina vauhtiin Pohjois-Amerikassa kolmen ottelun voimin. Suomalaisista tehopisteille pääsivät Aleksander Barkov, Jussi Jokinen ja Miikka Salomäki.

Nashville Predators ja Florida Panthers kohtasivat kahdella eri joukkueella. Ensin pelatun kamppailun vei nimiinsä Nashville maalein 5-2. Viime kaudella yhden NHL-pelin pelannut Predatorsin suomalaislaituri Miikka Salomäki sai ottelusta tilillensä yhden syöttöpisteen. Salomäki oli 2-0-maalin toinen syöttäjä. Kolmannessa erässä Salomäki lensi suihkuun laitataklauksen takia.

Myös Floridan Jussi Jokinen pääsi kamppailussa tehopisteille, kun suomalaishyökkääjä teki kolmannen erän lopussa Panthersin 2-5-maalin ylivoimalla. Kamppailun ykköstähti oli kaksi maalia tehnyt Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg.

Toisessa kohtaamisessa Florida oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Nashville johti ottelua jo 2-0, mutta Panthers punnersi jatkoaikavoittoon. Floridan kirin aloitti 1-2-maalin tehnyt Aleksander Barkov, joka ohitti Pekka Rinteen. Nashvillen maalilla nähtiin kaksi suomalaisvahtia, kun Rinne (11/12 torjuntaa) ja Juuse Saros (12/14 torjuntaa) jakoivat torjuntavastuun. 

Predatorsin puolustuksessa Kristian Näkyvä sai vastuuta reilut 19 minuuttia.

Barkov valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Kemppainen pääsi irti

Viime kaudella Kärpissä pelannut 27-vuotias Joonas Kemppainen oli Boston Bruinsin kokoonpanossa, kun Bruins voitti New Jerseyn 2-0. Nelosketjussa puurtanut suomalaiskeskushyökkääjä ei päässyt kamppailussa tehopisteiden makuun.

Bostonin avainpelaaja oli kaksi maalia tehnyt Matt Irwin, joka pelasi viime kaudella San Josen paidassa.

Nollan Bostonin maalilla pitivät koeajalla oleva Jonas Gustavsson (18 torjuntaa) ja Jeremy Smith (12 torjuntaa). Tuukka Rask ei ollut ottelussa Bostonin kokoonpanossa.

Kauden 1. harjoituspelit:

Nashville        - Florida    5-2
NSH: Salomäki 0+1      
FLA: Jokinen 1+0

Boston           - New Jersey 2-0

Nashville        - Florida** ja 2-3**
_NSH: Rinne 11/12 torj.  (pelasi 34.47)
NASH: Saros 12/14 torj.
FLA: Barkov 1+0 _

_Täydennetty Salomäen suihkukomennus ja Näkyvän jääaika klo 8.32. _