Veikkausliigan putoamistaistelu jatkuu kiivaana – ”Ei tässä kannata panikoida”

Vaarallisia tilanteita, hukattuja paikkoja, epäonnistunut rankkari, kyseenalainen paitsioliputus… Jaro ja KuPS tarjosivat jalkapalloviihdettä koko rahan edestä, kun joukkueet kohtasivat toisensa keskiviikkona Pietarsaaren keskuskentällä. Pisteet menivät jakoon tuloksella 1-1.

KuPS-kapteeni Miikka Ilo Kuva: Tomi Hänninen

Ottelun avausmaali syntyi 38. minuutilla. KuPS-kapteeni Miikka Ilon antaman vapaapotkun jälkitilanteesta Irakli Sirbiladze pääsi maalin edestä puskemaan pallon verkkoon ohi tilanteeseen syöksyneen Jaro-vahti Jesse Östin.

Takaiskun jälkeen kotijoukkueen parhaat saumat ennen taukoa osuivat ruotsalaishyökkääjä Alibek Alieville, mutta tämä ei onnistunut sen paremmin puskussaan kuin maalin edestä tulleessa ohjauksessaan.

Jaro tuli tauon jälkeen kentälle kuin myrskyn merkki ja Denis ampuikin 1-1 –tasoituksen. Brassihyökkääjä sai pitkän pallon jälkeen vetopaikan rangaistusalueen viivan tuntumasta ja hänen kutinsa painui maita pitkin maalin alanurkkaan.

Maalin myötä kotijoukkue sai lisää itseluottamusta ja se hallitsikin tapahtumia pitkiä jaksoja. Paras paikka Jaron pelaajista osui pian tasoituksen jälkeen Didier Boris Kadiolle, mutta jo viidesti aiemmin osunut keskikenttäpelaaja ei tällä kertaa onnistunut viimeistelyssään, vaikka aikaa ja tilaa oli reilunlaisesti. Kuti rankkaripilkun liepeiltä painui niukasti vasemmalta ohi.

Kuopiolaisilla oli pelin viime minuuteilla kaksi loistavaa mahdollisuutta napata täydet pisteet. Ensin Juha Hakolan rankkarin torjui mainiosti pelissä esiintynyt Jesse Öst ja aivan lopussa KuPS:in juhlima voitto-osuma liputettiin pitkän odottelun jälkeen paitsioksi.

Erikoistilanteet Jaron haasteena

Jaron keskikentällä Joona Veteli teki rajusti hommia ja oli vahvasti mukana monessa joukkueensa hyökkäyskuviossa. Raskaalla kentällä iltapuhde vaati paljon.

– Kovaa vääntöä oli. KuPS:illa oli vaaralliset erikoistilanteet. Tiesimme jo etukäteen, että siellä on vastassa isoja jätkiä. Pallo oli paljon meidän hallussa, mutta emme saaneet kuin sen yhden maalin.

– Tauolla ei pukuhuoneessa puhuttu sen kummempia kuin että jatketaan vaan omaa peliä. Luotimme, että saamme ne paikat ja teemme niistä maalit.

Häntäpään mittelössä VPS, Jaro ja FC KTP pvat nyt kahden pisteen sisällä. Yksi kolmikosta putoaa divariin ja toinen joutuu karsimaan. Nuorta keskikenttäpelaajaa tilanne ei hätkähdytä.

– Jokainen piste on tärkeä. Ei tässä kannata alkaa panikoida. Neljä peliä on vielä jäljellä ja sarja on tiukka. Kaikki on mahdollista, sanoo Veteli.

Tuijottaako pelaaja näin tiukassa tilanteessa sarjataulukkoa?

– Tietenkin sitä tulee vähän katsottua, mutta pitää vain jatkaa omaa työtä.

”Loppuun asti vedetään”

KuPS:in laitapakki Dani Hatakka piti tasapeliä hyvänä tuloksena vaikealta vieraskentältä.

– Tänään mentiin kyllä päästä päähän. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Jaro aloitti toisen puoliajan todella hyvin. En tiedä, mikä siinä oikein oli. He saivat siinä heti maalin ja yleisön sitä kautta vahvasti mukaan.

– Syksyn fudis on vähän tällaista, että pallo pomppii pikkuisen miten sattuu. Nämä ovat hienoja matseja – iltavalaistus ja kaikkea. Pietarsaari on tosi vaikea paikka pelata vieraissa. Voimme olla tyytyväisiä vieraspisteeseen tänään.

Lopun kyseenalaiseen maalitilanteen paitsioliputukseen Hatakka otti varovasti kantaa.

– Saimme pallon maaliinkin ja pitää katsoa tilanne videolta. Jos se oli paitsio niin pakko sanoa, että tuomarit olivat kyllä hereillä ja iso krediitti niiden suuntaan.

KuPS on sarjataulukon keskivaiheilla neljä kierrosta ennen kauden päätöstä. Motivaatiota riittää peleihin loppuun saakka, vakuuttaa pelaaja.

– Ei meillä ole liikaa pisteitä nytkään. Luvassa on vielä tiukkoja matseja. Jos tuohon keskikastiin jämähdetään, on meillä viimeiset pelit RoPS:ia ja HJK:ta vastaan. Jos ei muuta, kiusataan ainakin niitä ja laitetaan kapuloita rattaisiin.

– Kyllä jokaista ottelua lähdemme voittamaan. Neljä peliä jäljellä eikä mitään kyllä säästellä. Kohta on taas pitkä talvi edessä, joten voittoja lähdetään hakemaan.