Suomalaislupaus ei kelvannut NHL-varaustilaisuudessa - "Se söi miestä"

JYPin Veini Vehviläinen takoi "pleikkarilla" uutta NHL-peliä, kun Yle Puhe tavoitti lupaavan maalivahdin puhelimitse.

Veini Vehviläinen Kuva: SM-liiga

Vehviläinen aloitti sensaatiomaisesti liigauransa viime viikonvaihteena ja venyi upeaan nollapeliin heti kättelyssä.

- Minulla on kaksi tavoitetta täksi kaudeksi. JYPissä haluaisin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja sitten vuodenvaihteena torjua nuorten MM-kotikisoissa Helsingissä.

JYPin molarilupaus torjui viime kaudella alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomelle hopeaa, mutta syystä tai toisesta häntä ei valittu kesällä NHL:ään.

- Olihan se yllätys, ettei valinta osunut kohdalle. Olin matkustanut Floridaan paikan päälle ja pitänyt palavereja joidenkin seurojen kanssa. Kyllä se söi miestä, tunnustaa 18-vuotias Vehviläinen.

Keskisuomalaisten luottovahti Tuomas Tarkki, 35, komeilee maalivahtitilaston kakkosena, eikä JYPillä ole ollut minkäänlaista maalivahtiongelmaa toistaiseksi. Vehviläinen tietää, että peliaika on ansaittava.

- Kilpailupää edellä tietysti mennään. Kuumin kaveri torjuu. Onneksi JYP-Akatemiassa on mahdollisuus saada kovia pelejä alle. Hinku on silti kova päästä Liigaan, myöntää Vehviläinen.

Vehvilläinen pitää omina vahvuuksinaan kiekkokontrollia, liikettä ja pelinlukua.

- Ei minulla ole ollut koskaan ketään varsinaista esikuvaa, mutta olihan "Sinkkua" (Wallinheimoa) aikoinaan kiva mennä seuraamaan hallille.