Suomalaishyökkääjän tykki puhui – hurjat 2+2 ja ykköstähti NHL-harjoitusottelussa

Teemu Pulkkinen antoi kovia näyttöjä NHL-läpimurtoa varten, kun suomalainen iski tehot 2+2 Detroit Red Wingsin riveissä harjoitusottelussa.

Teemu Pulkkinen pelasi Jokereissa ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä. Kuva: Tomi Hänninen

Detroit Red Wingsin Teemu Pulkkinen antoi vahvoja näyttöjä harjoitusottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. NHL-läpimurtoaan tavoitteleva suomalaishyökkääjä iski kaksi maalia ja syötti kaksi lisää, kun Red Wings kaatoi Penguinsin peräti 6-1-lukemin. Penguinsilta puuttui kokoonpanostaan muun muassa ykköstähti Sidney Crosby. Myöskään Olli Määttä ei pelannut.

Pulkkinen iski ensimmäisen osumansa avauserän lopussa ylivoimalla. Päätykiekko pomppasi suomalaisen lapaan ja hän ohitti tarkalla rannelaukauksella maalivahti Matthew Murrayn.

Päätöserän alussa nähtiin viime vuosilta tuttua Pulkkista. Hyökkääjä sai kiekon täyteen vauhtiin keskialueella ja polki ohi puolustajasta iskien kiekon verkon perukoille.

Pulkkinen voitti viime kaudella farmisarja AHL:n maalikuninkuuden 34 maalillaan. Hän pelasi viime vuonna myös Red Wingsin NHL-miehistössä yhteensä 31 ottelun ja viiden maalin verran.

NHL:n runkosarja alkaa 7. lokakuuta.

Klo 10:03: Lisätty otsikkoon maininta harjoitusottelusta.