Norjalaistähdellä hurja panostus kotikisoihin – satojen tuhansien asuntoauto täysillä harjoitusoloilla

Norjalainen ampumahiihtäjä Ole Einar Björndalen ei jätä Oslon MM-kisoihin valmistautumisessa mitään sattuman varaan, vaan hankki täydelliset harjoitusolosuhteet – matkailuautoon.

urheilu
Ole Einar Björndalen
Ole Einar BjörndalenEPA

Ole Einar Björndalen, 41, suunnittelee lopettavansa pitkän ampumahiihtouransa tulevan kauden jälkeen. Norjalainen ei lähde Oslon MM-kotikisoihin huipentuvaan kauteen jäähdyttelemään, vaan satsaa harjoitusolosuhteisiin entistä enemmän.

Kahdeksankertainen olympiakultamitalisti on suunnitellut itselleen hieman tavanomaisesta poikkeavan matkailuauton. 20 tonnin painoiseen rekkaan on toteutettu kaikki, mitä urheilija kauden aikana reissatessaan tarvitsee.

Kuuden sängyn lisäksi autossa on täydet harjoitusmahdollisuudet: rullamatto hiihtoa, juoksua ja pyöräilyä varten, oma kuntosali, keittiö, kylpyhuone, nouseva katto ja pian ehkä ampumarata laseraseelle.

Björndalen on palkannut itselleen kauden ajaksi kolme kuljettajaa, jotka jakavat ajovastuun talven aikana.

- Olen ajatellut tätä yli viisi vuotta ja työskennellyt auton parissa kaksi vuotta. Unelmana on ollut harjoittelun vieminen täysin uudelle tasolle, Björndalen kertoi norjalaisen TV2:n haastattelussa.

Björndalenin satsauksista pääsevät nauttimaan myös muut Norjan ampumahiihtomaajoukkueen jäsenet.

- Hän on todella antelias. Hän on työskennellyt pitkään tämän projektin kanssa, yötä ja päivää toteuttaakseen sen, Tarjei Bö hehkutti.

Björndalen on saavuttanut urallaan 13 olympiamitalia ja 39 MM-mitalia. Uuteen luksusautoon upposi satoja tuhansia euroja, mutta hiihtäjä uskoo satsauksen olevan sen arvoinen – vaikka ura loppuisikin kauden jälkeen.

- Sillä ei ole merkitystä, onko se sen arvoista vai ei. Ajatuksena oli saada se valmiiksi viime vuonna, mutta haluan kehittyä niin kauan, kun teen tätä tosissani, Björndalen painottaa.

Kurkkaa Norjan Tv2:n videolla Björndalenin matkailuauton sisälle. (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Tv2, Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat