Suora

  • Uinnin EM, alkuerät 6.12.
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Nieminen ja Markovaara vahvimmat SM-maratonilla

Maratonin Suomen mestaruudet menivät odotetuille juoksijoille, kun Jaakko Nieminen ja Laura Markovaara olivat ykkösiä Pyhtäällä.

urheilu
Maraton yleinen naiset
EPA

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 28-vuotias Jaakko Nieminen otti ensimmäisen SM-kultansa ajalla 2.26.29. Hän paransi ennätystään kolmella minuutilla. Nieminen on Suomen vuositilastossa toisena Jussi Utriaisen jälkeen.

Hopealle juoksi todellinen jymy-yllättäjä, Oulun Pyrinnön 36-vuotias Mikko Tolonen. Hän juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin ajalla 2.28.30. Kolmas oli ajan 2.29.35 juossut Turun Urheiluliittoa edustava hollantilainen Thijs Feuth.

-Olen erittäin tyytyväinen. Kisa oli tosi rankka, mutta mestaruus palkitsee, Iloitsi Antero Liukkosen valmentama Jaakko Nieminen.

Nieminen karkasi muilta noin seitsemän kilometrin kohdalla.

- Siinä kohdassa alkoi noin kolmen kilometrin mittainen, mutkainen ja mäkinen soratieosus, aivan kuin rallin erikoiskoe. Lähdin matkaan kaikki tai ei mitään-periaatteella pudottamaan kilpakumppaneita kyydistäni.

- Reitillä oli niin paljon ylä- ja alamäkiä sekä mutkia, että en ole juossut vastaavalla reitillä edes Jyväskylässä, Nieminen kummasteli.

Riitta Paasio pisti Markovaaran ahtaalle

Naisten maratonilla Laura Markovaara päihitti yllättäen toiseksi sijoittuneen Esbo IF:n Riitta Paasion 46 sekunnilla. Markovaaran aika oli 2.47.27 ja Paasion 2.48.13. Pronssille tuli Rovaniemen Roadrunnersin Anni Hemminki ajalla 2.54.50.

Markovaara oli tyytyväinen tulokseen ja onnellinen voitosta.

- Tähän on hyvä lopettaa maratonura. Olen ollut koko viikon flunssassa, joten tämä ei ollut mikään nautinnollinen syysretki. Juoksu kulki kuitenkin hyvin, eikä minulla ollut missään vaiheessa liian pahan olo. Lähdin matkaan hyvällä fiiliksellä ilman tavoitteita, kelloa ja sykemittaria, Markovaara kertoi.

42-vuotiaalla juoksijalla ei ole suuria tavoitteita juoksun suhteen.

- Juoksen vain huvikseni. Minulla on krooninen pakaravamma, ja tästä lähtien juoksen enintään kymmenen kilometrin matkoja. Tämän kauden kohokohta on ollut Ruotsi-maaottelun 10 000 metriä (toinen ajalla 34.46,63). Se oli taktisesti täydellinen juoksu, Markovaara muisteli.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat