1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mika Kallio päihitti tallitoverinsa – ”Koko ajan mennään eteenpäin”

Mika Kalliolle jäi jotain pientä hampaankoloon Aragonin aika-ajoista.

Mika Kallio. Kuva: Mika Kallion tiedotus.

Mika Kallio ajoi ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokassa Aragonin aika-ajoissa lauantaina sijalle 15. Espanjassa kotiradallaan ykkösruudun vei Tito Rabat ja hänen maanmiehensä Alex Rins ajoi toiseksi. Kallio jäi kärkiajasta lähes sekunnin, mutta pienellä puristuksella suomalainen olisi voinut startata huomiseen kisaan korkeammalta.

- En voi millään sanoa, että aika-ajo olisi ollut huono, mutta silti jäi vähän jotain hampaankoloon. Jostain olisi pitänyt saada viimeisillä kierroksilla puristettua muutama kymmenys ajasta pois ja sitä myöten hankkia paikka kolmannesta rivistä. Aamun harjoituksissa olin kympin sakissa, mutta aika-ajoissa jokainen kuljettaja rutistaa jokaisen mahdollisen sadasosan pois, niin aikoihin tulee aina parannuksia. Itse en vielä pysty viemään tätä uutta pyörää niin äärirajoille kuin kärkiajat vaatisivat, Kallio kertasi tiedotteessa.

- Iloisesti suhtaudun siihen, mitä olemme saaneet täällä aikaiseksi. Koko ajan mennään eteenpäin ja ajaminen tuntuu ihan hyvältä. Oma tekeminenkin on ollut hyvällä tasolla, sillä olen pystynyt välttämään virheet, Kallio jatkoi.

Kallio pelästytti talliväkeä pyytämällä fysioterapeutin juttusilleen välittömästi aika-ajojen jälkeen. Edellisen Misanon kilpailun kaatumisessa ranteensa satuttanut Kallio vakuutti kuitenkin olevansa täydessä ajokunnossa.

- Ranteessa on ollut jotain pientä häikkää pari viikkoa. Ihan tarkkaan ei tiedetä, mikä siinä on vikana, mutta sen ei anneta haitata kilpailemista. Kyllä se siinä mukana tulee, Kallio kertoi.

- Tuntuma pyörään paranee vain ajamalla. Pyörä muuttuu tässä jatkuvasti, mutta mitään isoja juttuja ei tosiaan ole tehty. Mennään eteenpäin pienin ja varmoin askelin. Pyörän kehittämisen ja kovaa ajamisen välillä tasapainoilu on vähän hankala yhtälö, joten siihen nähden olen pärjännyt hyvin. Tallikaverikin jäi tänään taakse, vaikka hän on ajanut tällä kalustolla koko kauden, Kallio iloitsi.