Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Karalahti pahoittelee taklaustaan: ”En halua tulla muistetuksi muiden satuttamisesta”

Jere Karalahden SHL-kauden alku jäi lyhyeen, kun hänet poistettiin kaukalosta rajun taklauksen jälkeen. Iskun seurauksena Brynäsin Petr Vranalta murtui leuka.

urheilu
Jere Karalahti
Jere KaralahtiTomi Hänninen

Jere Karalahti palasi lauantai-iltana kaukaloon viime kevään pudotuspeleissä saamansa pelikiellon jälkeen. Ruotsin SHL-liigan HV71:ssä pelaavan puolustajan paluu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun hän taklasi oman maalin edessä voimakkaasti Brynäsin Petr Vranaa. Ottelua oli ehditty pelata vain 13 minuuttia.

Karalahti sai taklauksestaan suihkukomennuksen ja tutkimuksissa selvisi, että Vranan leuka murtui iskun seurauksena. Suomalaispuolustaja oli tapahtuneesta pahoillaan.

- Sen voin sanoa, että minusta tuntuu todella pahalta. Pelaan kovaa ja fyysisesti, mutta puhtaasti. En halua valittaa tuomiosta, se ei auta mitään. Pääsin pelikiellon jälkeen takaisin jäälle ja olin ehkä liian innoissani, Karalahti totesi Aftonbladetin haastattelussa.

Taklaustilanne syntyi Karalahden mukaan siitä, kun hän luki pelitilanteen väärin.

- Se oli todella huonoa onnea. Olin varma, että hän saa kiekon ja olin jo valmistautunut taklaukseen. Sen jälkeen on enää vaikea tehdä mitään.

"Jäällä kaikki tapahtuu niin nopeasti"

Karalahti on katsonut taklauksen videolta ja hänen mielestään ottelurangaistus on tapauksesta riittävä.

- Videolta katsottuna on helppo sanoa, että taklaus oli raju. Jäällä kaikki tapahtuu vain niin nopeasti. Tuollainen taklaus on kova ja ”puhdas”, en käytä käsiä enkä hyppää – hänellä ei vain ole kiekkoa eikä hän näe minun tulevan, joten tilanteessa oli vain todella huonoa tuuria.

Karalahti kertoo yrittävänsä tavoittaa Petr Vranasia ja haluavansa pyytää tältä anteeksi.

- Toivon todella, että hän parantuu nopeasti ja pääsee pian takaisin kaukaloon. En halua tulla muistetuksi sellaisena, joka satuttaa muita pelaajia.

Suomalaispuolustaja haluaa ottaa opikseen tapahtuneesta.

- Minun täytyy keskittyä enemmän muihin vahvuuksiini jäällä, että pystyn välttämään pelikiellot jatkossa. Tämän pelikiellon pituuteen en voi vaikuttaa, mutta teen kaikkeni sen eteen, että olen valmis pelaamaan ja auttamaan joukkuettani voittoon kun pääsen taas jäälle.

Lähteet: Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat