1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Alisa Vainio jälleen viivalla - Suomen mestarit eivät pysyneet perässä

Kestävyysjuoksun huippulahjakkuus Alisa Vainio kävi Pääkaupunkijuoksussa "harjoituslenkillä" ja jätti taakseen kovia nimiä.

Kuva: Yle

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio kohahdutti yleisurheilumaailmaa viikko sitten juostuaan maratonilla hurjan ajan 2.33.24. 17-vuotias juoksijalupaus palautui rääkistä nopeasti ja oli uudelleen viivalla jo sunnuntaina Helsingin Pirkkolassa Pääkaupunkijuoksussa.

Vainio voitti kymmenen kilometrin kilpailun ajalla 36,20.

- Päätin Pääkaupunkijuoksuun osallistumisesta vasta eilen illalla klo 22.00. Olen juossut maratonin jälkeen vain kevyitä lenkkejä ja palautunut hyvin. Vain etureidet ovat olleet vähän kipeät, Vainio kertoi Yleisurheilu.fi-sivustolla.

- Tämä oli hyvä harjoituslenkki. Reitti oli mukavaa hiekkatietä. En ole vielä suunnitellut kovin tarkasti ensi vuoden kilpailuja, Vainio sanoi.

Vainion jälkeen toiseksi sijoittui viime vuonna 10 000 metrin SM-kultaa voittanut Helsingin Kisa-Veikkojen Minna Lamminen. Lamminen jäi voittajasta 48 sekuntia. Kolmanneksi juoksi 800 metrin hallitseva Suomen mestari, IK Falkenin Karin Storbacka, jonka ero Vainioon oli 2.05 minuuttia.

- Olen viettänyt Ruotsi-maaottelun jälkeen ylimenokautta ja käynyt lenkillä vain kolme kertaa. En oikeastaan edes tiedä, miksi osallistuin tähän kisaan, Storbacka heitti.