Suora

 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • VM på skidor, herrarnas backhoppning, kval (svenskt referat)
 • Miesten mäkikarsinta HS 137
 • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
 • Yleisurheilun halli-EM, 1. päivä
 • Inomhus-EM i friidrott, torsdag (svenskt referat)
 • Palkintojenjako
 • Urheiluruutu
 • Yleisurheilun halli-EM
 • Urheiluruutu
 • Elävä arkisto esittää

Taitoluistelija Liubov Efimenko palasi Suomen edustajaksi

Efimenko ei voi vielä syksyllä edustaa Suomea kansainvälisen luisteluliiton ISU:n kisoissa, koska luistelijat on jo nimetty. Kauden tärkeimmäksi tavoitteeksi onkin asetettu luistelun kehittäminen.

urheilu
Liubov Efimenko.
Marika Aho

Vuoden 2013 taitoluistelun SM-kilpailuissa toiseksi sijoittunut lahtelainen Liubov ”Liuba” Efimenko siirtyi keväällä edustamaan Puolaa, mutta on nyt päättänyt palata Suomen edustajaksi. 16-vuotias Efimenko on pistänyt myös harjoittelu- sekä valmentajakuviot uusiksi ja uutta oppia haetaan nyt huippuvalmentaja Michael Huthin kanssa Oberstdorfissa.

Liubov Efimenko siirtyi keväällä edustamaan Puolaa, koska hänen isänsä sukujuuret ovat Puolassa ja sitä kautta avautui mahdollisuus päästä arvokisaedustajaksi. Käytännön asiat eivät kuitenkaan järjestyneet odotetulla tavalla, joten nykyisin Oberstdorfissa harjoitteleva Liubov Efimenko teki kesän aikana päätöksen palata takaisin Suomen edustajaksi.

- Päätimme kesällä, että palaan edustamaan Suomea, koska Puolassa eivät asiat järjestyneet kuten olisimme toivoneet. Lisäksi olen jo asunut ja edustanut Suomea niin kauan, että palaaminen tuntui luonnolliselta, kertoo Efimenko päätöksestään.

Efimenko ei voi vielä syksyllä edustaa Suomea kansainvälisen luisteluliiton ISU:n kisoissa, koska luistelijat on jo nimetty. Kauden tärkeimmäksi tavoitteeksi onkin asetettu luistelun kehittäminen.

- Tämän kauden päätavoite ei ole kisaaminen vaan ohjelmien ja niiden tason nostaminen sekä kehittäminen, esimerkiksi perusluistelun hiominen ja vaikeuttaminen, miettii Efimenko tulevasta kaudesta.

Uudet harjoittelukuviot huippuolosuhteissa Saksassa

Efimenko treenaa tällä hetkellä Oberstdorfissa valmentaja Michael Huthin johdolla, joka tunnetaan mm. maailmanmestari Carolina Kostnerin valmentajana. Saksassa olosuhteet ovat maailman kärkitasoa, Suomessa Efimenko käy koeviikoilla suorittamassa lukio- opintoja Lahden Yhteiskoulussa.

- Oberstdofissa on huippuvalmennusta ja todella hyvät olosuhteet harjoitteluun. Siellä pääsee kolme kertaa päivässä jäälle ja voin keskittyä pelkästään luisteluun. Lahteen tulen sitten hoitamaan koulun erikseen, Efimenko kertoo uudesta harjoittelukuviostaan.

Vuoden kilpailutauko päättyy

Kilpailuissa Efimenko on viimeksi ollut vuosi sitten. Joulukuun SM-kilpailujen aikaan Efimenko sairastui eikä pystynyt osallistumaan kisoihin ja kevään kilpailut menivät ohitse edustusmaan vaihduttua. Nyt on kuitenkin tarkoitus tehdä paluu kisajäille syksyn aikana, kun edessä ovat SM-valintakilpailut.

- Seuraava isompi kisa on lokakuun puolessa välissä oleva SM-valintakisa ja haen sieltä tuntumaa ja kokemusta kilpailemiseen, kun en ole kisannut vuoteen. Tulevaisuudessa toivon, että pääsen edustamaan Suomea arvokisoissa ja olympialaisissa, miettii Efimenko tulevia tavoitteitaan ennen kuin poistuu lukemaan tulevaa englannin koetta varten.

Marika Aho

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat