"Tavoite on Euroopan neljä parasta liigaa"

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa riittää lupaavia hyökkäyspään pelaajia. Sergei Eremenko ja Saku Ylätupa eivät pelkää sanoa tavoitteitaan ääneen.

Sergei Eremenko on päässyt mukaan Veikkausliigan vauhtiin Jaron paidassa. Kuva: Viktor Enbacka

Sergei Eremenko seuraa penkiltä, kun Timo Stavitskin väkevän esityön jälkeen Saku Ylätupa on järjestelemässä maalia EM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan.

Veikkausliigassa jo pari maalia iskenyt Eremenko ja Klubi 04:ää edustava Ylätupa kamppailevat ikäluokassaan samasta pelipaikasta hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Karsintapeli Ruotsia vastaan päättyy 1-1 ja Eremenko seuraa ottelun loppuun saakka vaihdon puolella.

- Oman ikäisten kanssa pääsee näyttämään taitojaan ehkä paremmin kuin vanhempien kanssa. Taso on kuitenkin kova, Ylätupa toteaa.

- Kilpailu on kovaa ja parhaat pelaa.

Kumpikin pelaaja tekee määrätietoista työtä kohti huippua. Matka on vielä pitkä, mutta päämääriä ei pelätä sanoa ääneen.

- Top neljä Euroopan liigat: Espanja, Englanti, Italia tai Saksa olisi tavoitteena. Pitää tehdä kovaa työtä, eikä saa jäädä tyytyväiseksi, jos jokin asia menee hyvin, Eremenko sanoo.

- Ainakin yritän päästä mahdollisimman pian edustusjoukkueen (HJK) rinkiin mukaan ja Veikkausliigaan. Pyrin ammattilaiseksi ja ulkomaille, Ylätupa kertoo.

Suomi iskee lopulta EM-karsintaturnauksessa viisi maalia kolmessa ottelussa. Näistä neljä tulee Malta-pelissä.

- Tosi hyvä jengi kasassa ja meillä on todella hyökkäysvoimainen joukkue, jos kaikki natsaa hyvin, Ylätupa kuvailee ikäluokkaansa.

Eremenko on väläytellyt osaamistaan jo FF Jarossa ja kotimaan pääsarjassa. Molemmat isoveljet Roman ja Aleksei ovat pelanneet jo A-maajoukkueessa. Sukunimi takaa, että otteita seurataan tarkkaan.

- Saan heiltä paljon vinkkejä. He auttavat minua jalkapalloilijana ja ihmisenä. Sieltä tulee vain hyvää, Sergei kiittelee veljiään.

- Jotain paineita tuntuu, mutta yritän positiivisesti, että ei tehdä mitään suurempaa juttua siitä.