Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Veikkaselle töitä ranskalaistallista - "Idea on ollut urheilujohtajan paikka"

Jussi Veikkanen lopettaa pyöräilyuransa, mutta töitä löytyy samasta tallista.

urheilu
Jussi Veikkanen
EPA

Menestyneimpiin suomalaispyöräilijöihin kuuluva Jussi Veikkanen ilmoitti sunnuntai-iltana lopettavansa uransa. Päätös oli syntynyt 2-3 kuukauden kuluessa.

- Eilen päätettiin, että nyt on hyvä aika tiedottaa asiasta maailmalle, koska on viikko viimeisiin kisoihin aikaa, mutta kyllä tämä on ollut sellaisen 2-3 kuukauden pohdinnan tulos. Juttelimme aika pitkään tallin kanssa heinäkuussa. Mietittiin ja pohdittiin eri mahdollisuuksia ja päädyttiin siihen, että jos nämä pyörähommat antaisi olla tämän vuoden jälkeen, Veikkanen kertoi >Yle Urheilulle.

Veikkanen kuitenkin jatkaa ammattilaispyöräilyn parissa pitkäaikaisen ranskalaistallinsa FDJ:n organisaatiossa.

- Heillä oli mielessään joukkueeseen integrointia. Heillä on englanninkielentaidon tarvetta ranskalaisessa tallissa ja sovin siihen muottiin aika hyvin, sillä tunnen talon hyvin. He tarjosivat sitten apulaisen paikkaa tallissa. Päätin tarttua tarjoukseen.

Työnkuva hahmottuu vähitellen.

- Katsotaan tässä muutaman viikon aikana, mutta lähinnä idea on ollut urheilujohtajan paikka. Esimerkiksi Australiassa missä pääkielenä on englanti, asun tallin mukana. Heillä on aikaisemmin ollut viisi urheilujohtajaa, joista yksikään ei ole hyvä englannin kielessä. Pääsääntöisesti kilpailut ovat ranskaksi, mutta monessa kisassa puhutaan enemmän ja enemmän englantia, niin heillä oli tarvetta saada yksi kaveri lisää henkilökuntaan.

Suomalaisia ei kovin monta ole vastaavissa tehtävissä ollut.

- Charles Wegelius ja Kjell Carlström ovat olleet vähän vastaavanlaisissa tehtävissä. Molemmat jäivät talleihin töihin heti uran päätymisen jälkeen. Olen itsekin tyytyväinen, että olen saanut 10 vuotta urastani ajaa FDJ:n paidassa, niin nyt sitten he muistivat ja tarjosivat tällaista paikkaa.

Veikkasella saattaa uudessa tehtävässään ollla mahdollisuus nostaa myös suomalaisia nuoria pyöräilijöitä esiin.

- Totta kai siihen avautuu erilainen mahdollisuus kuin aikaisemmin. Siellä on muutama ihan hyviä nuoria ajajia tulossa, joten toivotaan että niitä pystyy enemmän puskemaan tänne Eurooppaan ajamaan.

Jussi Veikkasen urasta muistetaan ehkä parhaiten pallopaidan eli mäkikiripaidan pitäminen Ranskan ympäriajossa parin päivän ajan.

- Tietysti niitä hienoja hetkiä on uran aikana ollut paljon. Niitä on vaikea laittaa järjestykseen, mutta kyllähän se varmasti yksi hienoimmista hetkistä on ollut. Se on maailman isoin pyöräilykilpailu, ja kun siellä on saanut jotain aikaiseksi saanut, niin on se aina kiva juttu. Tämä oli vielä ihan lähellä Ranskan kotia, missä asustetaan ja siellä oli vielä paljon perhettä katsomassa.

Ville Ruokonen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat