SJK kaatui HIFK:n käsittelyssä – mestaruus RoPS:n omissa käsissä

HIFK voitti mestarikandidaatti SJK:n maanantai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Tulos tarkoitti sitä, ettei SM-kulta ole enää seinäjokisten omissa käsissä. HIFK sai tärkeät pisteet, joilla se käytännössä varmisti liigapaikkansa.

HIFK:n fanikatsomo tuulettaa avausmaalia ottelussa SJk:ta vastaan 28.9.2015

Helsingin IFK voitti Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 1-0 Veikkausliigan maanantain ottelussa. SJk:n mestaruushaaveet kokivat näin suuren kolauksen, kun taas HIFK:n tilanne sarjan peräpäässä näyttää nyt melko turvalliselta.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkue HIFK:n hallintaa. Ennen ottelua suurimpana mestarisuosikkina ollut SJK ei päässyt kunnolla peliin mukaan, kun HIFK oli aktiivinen ja nousi hyvin hyökkäyksiin.

Ottelun alussa kotijoukkueella oli parikin paikkaa tehdä avausmaali. Paras niistä oli Joni Korhosen laukaus, joka osui voimalla ylärimaan ja putosi siitä kentän puolelle.

Lopulta juuri Korhonen oli se, joka teki ottelun ensimmäisen maalin. Vajaat 40 minuuttia oli takana, kun Pekka Sihvola pudotti keskityksen rangaistusalueen rajalle nousseelle Korhoselle, joka laukoi vapaasti pallon ohi SJK-vahti Mihkel Aksalun.

Toisella puoliajalla ei Roope Riskin maalipaikan lisäksi juuri ihmeitä nähty. Näin HIFK otti erittäin tärkeän voiton, joka käytännössä lähes varmisti sen, etteivät helsinkiläiset putoa liigasta.

SJK:lle tappio oli karvas. Viime ottelussaan se murskasi HJK:n 3-0 ja nousi suurimmaksi mestarikandidaatiksi. Sarjan kärjessä oleva RoPS onkin varmasti erittäin tyytyväinen illan tulokseen, sillä tämän jälkeen SM-kulta on rovaniemeläisten omissa käsissä.

RoPS johtaa sarjaa kahdella pisteellä, kun kolme ottelua on pelaamatta. HJk on kolmantena seitsemän pistettä kärjestä, mutta sillä on neljä peliä jäljellä.