1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mäki: Sauerlandin Helenius-jutussa oltava perää

Robert Helenius ottelee EM-tittelistä joulukuussa saksalaista Erkan Teperiä vastaan. Sauerland-talli haluaa saada vastinetta Heleniuskeen sijoittamilleen rahoille.

Robert Helenius punnituksessa. Kuva: Ville Vuorinen

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että nyrkkeilytalli Sauerland on haastamassa Robert Heleniuksen oikeuteen. Sauerlandin mukaan heillä on yhä voimassa oleva sopimus Heleniuksen kanssa. Helenius purki sopimuksen keväällä yksipuolisesti.

Pitkän linjan nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki uskoo, ettei Sauerland lähtisi oikeustoimiin, jos talli ei katsoisi juttuaan pitäväksi.

- Asiaan jonkun verran perehtyneenä voin sanoa, että varmaan siellä jotain aihetta siihen on. Enpä usko, että he lähtevät ihan turhaan oikeustaisteluun, Mäki kommentoi Yle Urheilulle.

Helenius on otellut sopimusriitojen aikana toistaiseksi kahdesti, edellisen kerran kesäkuussa Vaasassa. Seuraava ottelu on ohjelmassa joulukuussa, kun Helenius haastaa saksalaisen Erkan Teperin EM-titteliottelussa Helsingissä.

- Veikkaan, että nämä aikaisemmat ottelut ovat olleet Robertille toimeentulon kannalta tärkeitä. Luulisin, että tässä puhutaan nyt vähän merkityksellisimmistä asioista uran kannalta. Jos voittaa, tie on auki paljon pidemmälle.

Mäki uskoo, että EM-titteliottelu kyllä järjestetään. Kyse on siitä, saako Sauerland Heleniukselta korvauksia.

- Sauerland on ollut Robertia rakentamassa ja sijoittanut hänen uraansa isoja summia rahaa. He haluavat olla saamassa sijoitettuja rahojaan takaisin, kun puhutaan kunnon ottelupalkkioista. Ei tuossa mitään ihmeellistä ole. Periaatteessa nyrkkeily on liiketoimintaa, jossa ajatellaan tällaisia asioita. Halutaan saada sijoitetuille rahoille tuottoa tai vähintään jotain takaisin, Mäki selittää.

Siihen, miten Heleniuksen asioita on hoidettu sopimusriitojen tiimoilta, Mäki ei halua ottaa sen suuremmin kantaa.

- Ehkä tästä voi päätellä jotain, että ollaan tällaisessa tilanteessa.