1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Robert Heleniuksen isä raivoissaan: Vaadimme miljoonakorvauksia

Karl Heleniuksen mukaan hänen poikansa Robert ei ole millään tavalla tietoinen Sauerlandin aikeista haastaa hänet oikeuteen. Isä-Heleniuksen mukaan oikeudenkäynnistä tulisi Sauerlandille kallis.

Kuva: EPA

Robert Heleniuksen isä Karl Helenius torppaa Sauerland-tallin aikeet haastaa suomalaisnyrkkeiliä oikeuteen. Poikansa valmentajan ja managerin tehtäviä hoitavan Heleniuksen mukaan he eivät aio osallistua oikeudenkäyntiin.

- Sauerland voi pitää oikeudenkäynnin Saksassa. Se ei koske meitä. Oikeudenkäynti pitäisi järjestää Ahvenanmaalla, jotta se koskisi meitä, Karl Helenius kommentoi Yle Sportenille.

Nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki kommentoi Yle Urheilulle, että Sauerland haluaa Heleniukseen sijoittamiaan rahoja takaisin. Isä-Heleniuksen mukaan nyrkkeilijän pitäisi olla tässä tapauksessa korvauksensaajana.

- Olisi reilua, että he maksaisivat järkevän korvauksen Robertin loukkaantumisesta. Jos kaikki menisi oikein, saisimme luultavasti muutaman miljoonan korvaukset.

Karl Heleniuksen mukaan Sauerland pakotti suomalaisnyrkkeilijän ottelemaan loukkaantuneena, kun hän oli maailmanmestari Vladimir Klitshkon ykköshaastaja.

- Se oli todella typerää Sauerlandin kokoiselta tallilta, Karl Helenius kommentoi ja lisää Sauerlandin menettävän paljon rahaa, jos se lähtee oikeustoimiin.

Ilta-Sanomien mukaan Sauerland on tehnyt Suomessa rikosilmoituksen Karl Heleniuksesta. Poliisi on kuulustellut Heleniusta väitteistä, joita hän on esittänyt saksalaistallista. Sauerlandin mukaan Heleniuksen uhkaileva neuvottelutyyli on erittäin kyseenalainen,.

- En ole lakimies tai tuomari. Olen vain normaali kansalainen, joka puolustaa poikaansa. Jos olisin 20 vuotta nuorempi, mitään oikeudenkäyntiä ei tarvittaisi, Helenius lataa.

Isä-Heleniuksen mukaan joulukuun EM-titteliottelu järjestetään suunnitelmien mukaan Helsingissä.

- Robert ei tiedä mitään meneillään olevasta. Hän on täysin rentoutunut ja ajattelee vain ottelua. Hän ei saa tietää oikeustoimista ellei joku selitä asiaa hänelle, isä-Helenius päättää.