Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, perjantai
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Mäkihypyn miesten kilpailu, Rasnov
  • Hävinnyt hymy: Jesse Puljujärvi kadotti ilon NHL:ssä - palatessaan hän haluaa olla oikeasti valmis
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näkökulma: HJK:n putoaminen europeleistä olisi megaluokan katastrofi

Jos HJK ei selviä Veikkausliigassa mitaleille, on se ikävää sekä joukkueelle itselleen että myös suomalaiselle jalkapallolle, kirjoittaa Yle Urheilun Arimo Laakkonen.

urheilu
HJK
Tomi Hänninen

Mitali ja sen tuoma paikka ensi vuoden europeleissä ei ole tällä hetkellä Helsingin Jalkapalloklubin omissa käsissä. Turun Inter nousi keskiviikkoisella voitollaan maalierolla ohi Klubin sarjan kolmanneksi.

Jos HJK jää ulos Euroopasta ensi vuoden osalta, on se järkyttävä katastrofi erityisesti sille itselleen, mutta ikävää se on myös suomalaiselle jalkapallolle.

Suomifutis tarvitsisi jonkinlaista jatkuvuutta, jota HJK:n jatkaminen europeleissä toisi. Se, että ensi vuonna Mestarien liigaan karsii RoPS tai SJK, on vielä pientä sen rinnalla, jos Klubi ei pääse yrittämään edes Eurooppa-liigaan.

Pronssille yltäessään HJK aloittaisi ensi kesänä pelinsä Euroopan kakkoskilpailussa 1. karsintakierrokselta, josta se kaikella todennäköisyydellä etenisi jatkoon. Klubi olisi joukkuepisteidensä turvin varmasti sijoitettu myös toisella kierroksella, ehkä jopa kolmannella.

Muut suomalaisjoukkueet olisivat sijoitettuja maksimissaan ensimmäisellä karsintakierroksella, joten tie tulisi olemaan erittäin kivinen. Pahimmassa tapauksessa kukaan ei etenisi jatkoon ensimmäisistä vastustajistaan.

Silti täytyy muistaa, että europaikat jaetaan nykyisen, ei aikaisemman menestyksen perusteella.

HJK:lle itselleen tilanne olisi tietysti kaikista karmein: pelkkää Veikkausliigaa ja Suomen cupia tahkotessa olisi vaikea houkutella uusia vahvistuksia, puhumattakaan taloudellisista menetyksistä.

Toisaalta HJK:n jääminen kokonaan ulos europeleistä toisi ensi kaudeksi lisää mielenkiintoa, sillä Euroopassa pelaisi neljä suomalaisjoukkuetta, jotka luultavasti siksi panostaisivat hieman normaalia enemmän. HJK panostaa ensi kauteen joka tapauksessa vahvasti, sillä se ei todellakaan halua jäädä ilman mestaruutta kahta vuotta putkeen.

Näin mestaruustaistelusta voisi odottaa yhtä herkullista myös ensi vuonna.

IFK Mariehamn - HJK torstaina 1.10. kello 18.30. Ottelua seurataan Yle Puheen urheiluillassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat