HJK:n syöksykierteeseen suistanut Astana avasi pistetilinsä Mestarien liigassa

Lukas Podolskin ja Wesley Sneijderin Galatasaray jäi tasapeliin Kazakstanin illassa.

Astanan joukkuekuva avauskierroksen ottelussa Benficaa vastaan. Kuva: EPA

HJK:n Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella todella katkerasti pudottanut Kazakstanilainen Astana saavutti historiansa ensimmäisen pisteen Mestarien liigassa, kun se pelasi kotonaan tasapelin turkkilaisen Galatasarayn kanssa.

Bilal Kisa vei vieraat johtoon 31. minuutilla, mutta ottelun loppu oli eriskummallinen. Viimeisen vartin aikana molemmat joukkueet tekivät oman maalin, ja kun lisäksi osui vielä Astanan Roger Cañas, tasattiin pisteet lukemin 2-2.'

Galatasaray, jossa pelaavat muiden muassa Wesley Sneijder ja Lukas Podolski, oli suuri ennakkosuosikki ottelussa. Se sai kuitenkin huomata Mariborin, HJK:n ja APOEL:in tapaan, ettei vieraspeli idässä ole helppo rasti. Nuo kolme joukkuetta hävisivät Kazakstanissa karsintavaiheen aikana.

HJK hävisi lisäajan paitsiomaalilla Astanassa elokuun alussa, ja sen jälkeen Klubin esitykset ovat olleet todella heikkoja. Nyt joukkue on vaarassa jäädä kokonaan ulos mitaleilta Veikkausliigassa.

Astanan ja Galatasarayn seurana lohko C:ssä ovat Atlético Madrid ja Benfica, jotka kohtaavat myöhemmin keskiviikkoiltana.