1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koivuranta Mannisen jalanjäljillä, urheilijaura voi olla ohi

Anssi Koivuranta on lapsesta asti halunnut lentäjäksi. Nyt Koivurannan unelma toteutuu, kun hän pääsi lentäjäkoulutukseen.

Anssi Koivuranta. (Arkistokuva) Kuva: Yle / Sirkku Savusalo

Välivuotta mäkihypystä pitävä Anssi Koivuranta vahvisti Yle Urheilulle perjantaina, että hän on päässyt liikennelentäjäkoulutukseen. Koivurannan lentäjäkoulutus kestää noin kaksi vuotta, mikä tarkoittaa, että mäkikotkan sapattivapaa ammattiurheilusta jatkuu koko koulutuksen ajan.

- Läpäisin testit. Osa testeistä oli aika vaativia. En oikein olisi uskonut, että ensimmäisellä kerralla pääsen läpi. Tosi hyvä näin, tämä oli iloinen yllätys. Olen lapsesta asti haaveillut lentäjän ammatista, Koivuranta sanoi Yle Urheilulle. 

- Koulutuksen pitäisi kestää 2-2,5 vuotta. Se riippuu, mitä tahtia pystyy suorittamaan. Siinä ei välissä vietellä edes mitään kesälomia.

Yhdistetyn kaikkien aikojen menestynen urheilija Hannu Manninen opiskeli urheilijauransa jälkeen lentäjäksi.

- Kyllä sieltä sama lupakirja tulee, mikä Hannullekin on myönnetty.

Koivuranta ei ole vielä varma, jatkuuko hänen urheilijauransa vielä lentäjäkoulutuksen jälkeen.

- Sapattivuosi jatkuu ja saattaa tulla toinenkin sapattivuosi siihen. Ei ole mikään mahdottomuus, että katsoo koulutuksen jälkeen, onko kipinä palannut urheiluun. Jos ei heti töihin pääse, niin kyllä siinä voi suksia jalkaan kokeilla. En ole vielä mikään ikäloppu siinä vaiheessa, joten kyllä niitä suksia voi kokeilla jalassa. Urheilijauran jatkuminen ei ole mikään mahdottomuus, 27-vuotias Koivuranta mietti.

- En ota mitään stressiä. Se on vain urheilua. Jos innostuu hyppäämään, niin sitten hypätään. Minulla on sellainen onnellinen asema, että minulla on kaksi vaihtoehtoa mihin lähteä. Tällä hetkellä motivaatiota on enemmän lentämiseen kuin hyppypuolelle. Katsotaan sitten, miten vanha suola alkaa janottamaan.

Lentäjien työtilanne ei ole tällä hetkellä paras mahdollinen.

- Näyttää välillä, että työtilanne on välillä heikko, mutta jos töitä ei löydy Suomesta, niin sitten mennään ulkomaille. Uskon, että töitä löytyy.