KooKoo jäi maalitta - "Tikkari otsassa kotiin, perus Jyväskylä-reissu"

JYP voitti KooKoon puhtaasti 3-0 ja palasi kolmen tappion jälkeen voittokantaan. KooKoo jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella maaleitta.

Juha Järvenpää, KooKoo-molari Kuva: Tomi Hänninen

Perjantai-illan taistossa paineet ennen ottelua olivat JYPillä. Kolmen perättäisen tappion jälkeen ei välttämättä ole helppo lähteä pirteän alkukauden pelannutta KooKoota vastaan. Kouvolalaiset olivat jääneet pisteittä alun seitsemästä pelistä vain kerran.

Avauserän perusteella ei ottelun etenemistä voinut vielä ennustaa. Toisessa erässä tahti muuttui. JYP otti isännän otteen heti alusta, ja hallitsi toista erää lähes täysin. Kotijoukkue pyöritti pitkiä pätkiä tasakentällisin KooKoo:n päädyssä ja väsytti samalla vastustajan pelaajia.

- Sitä me haettiin. Toisessa erässä vastustajan puolustajilla on tosi pitkä matka vaihtoon. Päätettiin, että koko ajan rummutetaan sinne päähän. Onnistuttiin siinä hyvin ja sitä kautta saatiin kaksi maalia, kertasi JYPin Janne Tavi.

JYPin kakkosketjulta Jani Tuppurainen – Anssi Löfman – Janne Tavi odotetaan paljon. Kauden toisen maalin tehneen Tavin mielestä tämä ei ainakaan paineita peliin tuo.

- Eihän me mitään sellaisia ajatella. Tsempataan ja totta kai myös vaaditaan toisiltamme parasta.

KooKoon mainion alkukauden takuumiehinä ovat toimineet mm. maalivahdit Frederic Cloutier ja Juha Järvenpää. Tänään vahtivuorossa oli Järvenpää, jolle kertyi 28 torjuntaa.

- Tikkari otsassa kotiin, perus Jyväskylä-reissu. Meidän täytyy olla taistelevampi ja nälkäisempi joukkue, nytkään kaveri ei antanut tuumaakaan periksi. Kaikki täytyy omalla tekemisellä ja raastamisella ansaita. Tänään ei siihen pystytty, Järvenpää kertasi.

Yksi ottelun takuumiehistä löytyi JYP-maalilta. Tuomas Tarkille KooKoo-kamppailu toi tilille kauden toisen nollapelin.

JYP pelaa seuraavat kolme ottelua vieraissa, joten siinäkin mielessä voitto oli tärkeä. Huomenna se kohtaa SaiPan, ensi viikolla vastaan tulevat TPS ja HIFK.

- Monta peliä tosiaan tulee nyt lyhyeen aikaan, täytyy erityisesti keskittyä palautumiseen, Tavi kertoi.

KooKoo kohtaa lauantaina kotihallissaan Pelicansin. Sen jälkeen myös Kookoolla on edessä vieraskiertua, koska huomisen jälkeen se pelaa peräti neljä ottelua vieraissa.