Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Kiekkoagentti: Hännikäisen hyvät otteet eivät välttämättä oikeuta heti NHL-paikkaan

Yle Puheen jääkiekkokierroksella vieraillut ammattikiekkoilijoiden ja nuorten lupausten asioidenhoitaja jutteli omasta leiviskästään.

urheilu
Markus Hännikäinen, JYP-hyökkääjä
Markus Hännikäinen, JYP-hyökkääjäTomi Hänninen

Pelaaja-agentti Simo Niiranen on työskennellyt Markus Lehdon perustamassa ”jääkiekkotallissa” vuodesta 1999 lähtien – jo 16 vuoden ajan.

- Pelaaja-agentti on minusta jonkinlainen kummisetä, joidenkin pelaajien kanssa olen päivittäin tekemisissä. Aina on oltava ”lähellä” pelaajaa. Hirveän paljon on tehtävä taustatyötä ja silti vuoropuhelu pelaajan kanssa on oltava koko ajan, kuvaa Niiranen.

Niirasen ja Lehden agenttifirmassa ensimmäiset kiinnitykset nuoriin kiekkolupauksiin luodaan B- ja A-nuorissa. Alle 15 vuoden ikäisiin pelaajiin ei kiekkoagenteilla ole virallisesti lupa olla.

- Tänään kävin jo seuraamassa Jokerien ja Sportin A-junioripeliä ja muutama päivä sitten HIFK:n ja K-Vantaan peliä. Haemme ennen kaikkea pitkää otantaa. Luonnetta pitää pelaajalla olla pelotaitojen lisäksi. Nuorten pelaajien vanhempien kanssa aloitamme ensin keskustelut. Meiltä lähtee aina aloite yhteistyöhön, selvittää Niiranen.

Hännikäinen oli alun alkaen vähän pidemmän aikavälin projekti, mutta huikealla esityksellään nappasi NHL-kortin aikaisemmin kuin odotimme

Simo Niiranen, pelaaja-agentti

Acme World Sports Finland Oy:n pelaajalistalla on mm. vaikuttava lista suomalaisia pelaajia; Tuukka Rask, Valtteri Filppula, Antti Niemi, Tuomo Ruutu, Teuvo Teräväinen, Kasperi Kapanen, Mikko Koskinen, Petteri Lindholm, Ville Pokka, Esa Lindell, Miikka Salomäki, Ville Leino, Joonas Korpisalo ja Markus Hänninen.

- Markus Hännikäinen on ollut meidän listoilla ihan Jokeri-junioreista asti. Hän oli alun alkaen vähän pidemmän aikavälin projekti, mutta huikealla esityksellään nappasi NHL-kortin aikaisemmin kuin odotimme. Siirtyminen JYPiin ja siellä ”Maken” oma onnistuminen mahdollistivat hänen NHL-pestinsä.

Simo Niiranen arveli, ettei Hännikäinen välttämättä aloita ylhäällä NHL:ssä hyvistä treenipeleistä huolimatta. Columbus Blue Jacketsilla on kuulemma hyvä terveystilanne hyökkääjien suhteen.

Pelaaja-agentti tienaa noin 3-8 prosenttia pelaajasopimuksen bruttokokonaismäärästä.

- Sillä rahalla tulee toimeen riippuen tietysti omista kulueristä. Meillä on kulut kovat, koska matkustamme paljon. Helpottaa huomattavasti sopimuksien tekoa, kun tuntee ulkomailla toimivia jääkiekkovaikuttajia. Uskallan väittää, että ulkomailla reissaaminen maksaa itsensä takaisin, toteaa Simo Niiranen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat