Rampa-JYP joutui Kisapuiston kyytipojaksi - "Pirun hyvä peli"

Loukkaantumisten runtelema JYP oli vastaantulija Kisapuistossa, jossa SaiPa pyöritti keskisuomalaiset sekaisin lukemin 5-0.

Petteri Nokelainen, SaiPa Kuva: Tomi Hänninen

Avauserässä ei liiemmin havainnut, että JyP olisi pelannut perjantaina. Joukkue pysyikin SaiPan kyydissä ja yksi alivoimapelin onnistuminen esti kotijoukkueen avausmaalin synnyn. Joonas Nättisen ja Jani Tuppuraisen poissaoloa ei myöskään liiemmin näkynyt.

Toisessa erässä sitten tahti muuttui, kun sputnikit tulittivat kovalla teholla 4-0 -luvut tulostaululle. Petteri Nokelainen teki 3-0- ja 4-0 -osumat

Jani Niemisen avauspeli Kisapuistossa sujui todella loistavissa merkeissä. SaiPan toinen erä oli hurjaa myllytystä JyP-päädyssä.

- Pirun hyvä peli, oli Niemisen lyhyt analyysi nollapelin jälkeen. Ottelun lopputulos ei valehtele yhtään, sillä olemme nyt saaneet kaksi 5-0 -voittoa peräkkäin, hän totesi.

Niemisen mukaan alku oli hieman katselemista. Hänen mielestään alkuviikon Lukko-tappiosta tuli otettua oppia, mutta samalla pää on pidettävä jatkossa kylmänä, sillä kausi on vasta aluillaan.

Anssi Löfman ei paljoakaan selitellyt joukkueensa tappiota. Avauserä oli hänen mukaansa vielä ihan hyvää kiekkoa, mutta toisessa erässä sitten löysäily kostaantui.

- Puolustuksemme ei pitänyt yhtään, Löfman harmitteli.

Edessä on kolmen pelin viikko HIFK ja TPS vieraissa sekä Tappara kotona.  

- Tiistaihin on aikaa laittaa peli kuntoon, sillä edessä on kova viikko. Tiesimme, että SaiPa tulee kovaa maalin eteen, josta he tekivätkin maalinsa. Tähän oma joukkueeni ei ollut valmiina tänään, päätti Löfman.

SaiPa tehokkaimmat olivat Petteri Nokelainen 2+0, Johan Larsson sekä Sam Lofqvist 0+2 maalivahti Jani Niemisen ohella. Voitolla SaiPa jatkaa kova kotijoukkueen maineessa - viides peli ja viides voitto.

Juhani Lahti, Lappeenranta