"Maajoukkueeseen on selvästi mukavampi tulla kuin vähän aikaa sitten"

Kasper Hämäläisen seurajoukkue Puolan pääsarjassa kyntää viimeisenä. Voitot ovat piristäneet maajoukkuetta.

urheilu
Suomen Kasper Hämäläinen (vas.) sijoittaa kohti Ranskan maalia. Ranskan Laurent Koscielny (oik.) seuraa.
EPA / Yoan Valat

BUKAREST. Kasper Hämäläisen ja Lech Poznanin alkukausi on sujunut nihkeästi. Viime kauden Puolan-mestari on kerännyt 11 ottelusta vain viisi pistettä ja majailee Ekstraklasan viimeisenä.

Hyökkäyspään kiituri täräytti kaksi kauden kolmesta maalistaan edellisellä kierroksella. Poznan poistui silti vieraskentältä Krakovasta 2-5-tappio niskassaan.

- Harmi vain, että tulos oli mitä oli, saimme turpaan taas. Tietenkin vähän toi parempaa fiilistä, että sai maaleja, niitä onkin tarvittu, Hämäläinen toteaa.

Poznan vääntää niin Eurooppa-liigassa, maan cupissa kuin luonnollisesti pääsarjan otteluissa. Ennen edellistä maaottelutaukoa syyskuussa Hämäläinen oli pelannut neljä ottelua kymmenessä päivässä.

- Olen fyysisesti paremmassa iskussa kuin kuukausi sitten. Sanoisin, että silloin virta oli vähän lopussa: olimme matkustaneet ja pelanneet paljon. Energia oli melko vähissä, Hämäläinen myöntää.

- Nyt olen saanut ladata akkuja ja kaksi maalia edellisessä ottelussa tekee hyvää itseluottamukselle.

Viime keväänä Poznan juhli, mutta maajoukkue tarpoi tappioputkessa. Tällä hetkellä parempaa tulosta tekee Huuhkaja-parvi. Voitot Kreikasta ja Färsaarista ovat parantaneet ilmapiiriä kummasti.

- On kiva tulla näkemään kavereita ja varsinkin nyt, kun saimme kaksi hyvää tulosta alle. Tänne on selvästi mukavampi tulla kuin vähän aikaa sitten. Nyt vain jatketaan hyvää fiilistä ja vedetään positiivisesti loppuun saakka, Hämäläinen sanoo.

Jalkapallon EM-karsinta: Romania-Suomi kello 21.45. Lähetys Yle TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat