Koponen: ”Tässäkin työssä on hyvät ja huonot puolet”

Petteri Koponen on toipunut nivusvammastaan ennakoitua nopeammin. BC Khimkiä edustava Koponen pelasi viikonloppuna VTB-liigan avauskierroksen ottelussa Avtodor Saratovia vastaan.

Petteri Koponen. Kuva: Ville Vuorinen

Petteri Koposen urakka EM-kisoissa päättyi nivusvammaan neljännesvälierän kolmannella neljänneksellä Serbiaa vastaan.

Samalla kuivui kokoon Suomen komea takaa-ajo viime vuoden MM-hopeamitalistia vastaan.

Koponen joutui urakoimaan 19 minuuttia voitto-ottelussa Saratovia vastaan viikonloppuna. Koponen luuli katsovansa ottelun vaihtopenkin puolelta.

Päävalmentaja Rimas Kurtinaitis laittoi suomalaistakamiehen kentälle jo ottelun alkuhetkillä, koska slovenialainen Zoran Dragic oli kotimaassaan perheenlisäyksen takia.

Koponen oli pelikentiltä sivussa vajaan kuukauden. Hän paljastaa, että täydelliseen pelikuntoon on vielä matkaa. 

– Seuran mielestä olen näköjään siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan, naurahtaa Koponen.

– Minulla ei ole vielä yhteisiä harjoituksia alla joukkueen kanssa. Olen yksikseni harjoitellut mitä olen pystynyt. Nyt tuntuu jo ihan hyvältä, mutta vielä pitää päästä hyvään ”koriskuntoon”. Olen selvästi edellä aikataulusta, joten kaikki vaikuttaa hyvältä.

Kovia hankintoja kesän aikana tehnyt Khimki pystyy nykyisellä pelaajamateriaalillaan haastamaan minkä tahansa joukkueen Euroopassa. Koposella kauden tavoitteet ovat kirkkaana mielessä ja unelmissa.

– Olen Khimkissä sen takia, että haluan voittaa jotain isoa. Seura varmasti haluaa murtaa Moskovan CSKA:n dynastian Venäjällä, ja se on meidän yksi tavoitteista. Euroliigassa tavoitteena on päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkopeleihin, paljastaa Koponen.

– Henkilökohtaisesti haluaisin pelata hyvän kauden. Tärkeintä on aluksi päästä kuntoon ja saada pelituntuma takaisin. Upea juttu olisi päästä Euroliigan final four -tapahtumaan. Se on ainakin itselleni sellainen asia josta unelmoin.

Ammatin varjopuoli

Koponen ei ehtinyt juuri lomailemaan viime kauden päätteeksi. Venäjän liigan finaalisarja Moskovan CSKA:ta vastaan venyi kesäkuun puoliväliin saakka.

Lyhyen tauon jälkeen alkoi maajoukkueleiritys syyskuun EM-kisoihin. Suomalaistakamiehen on lisäksi pitänyt kiireisenä kesän alussa syntynyt poikavauva.

– Kauden jälkeen ehdin olla hetken avovaimon ja pojan kanssa kotona. Jos harjoittelu ja pelaaminen ovat meille rankkaa, sitä se on myös kotijoukoille, koska olemme paljon pois leireillä ja pelireissuilla.

– Se on tämän ammatin varjopuoli, mutta kaverit usein sanovat, että se on ammatinvalintakysymys. Tässäkin työssä on hyvät ja huonot puolet, ja tuo (kotoa poissaolo) on yksi huonoista puolista, sanoo Koponen.